tirsdag den 28. marts 2017

VM 2017 forudsigelser - Herrer

Chen, Uno, Fernandez og Hanyu er blandt favoritterne hos herrerne.

Vi har et sprængfyldt felt hos herrerne ved VM i kunstskøjteløb World Figure Skating Championships 2017. Multiple quads er på planen, og det ser ud til, at herrerne tilføjer flere i sidste øjeblik for at få forspringet!

Han er to gange forsvarende VM-sølvvinder, men japanske Yuzuru Hanyu har ikke desto mindre potentialet til at score højst i feltet pga. sin all-round kvaliteter i grundløb, spring og præsentation. Den tidligere verdensmester har haft en flot sæson, men han har endnu ikke løbet helt fejlfrit, og det betød at han senest måtte nøjes med sølv ved 4CC. Med sine sædvanlige løb burde han snuppe medalje, men hvis han vil have guld, har han ikke råd til at poppe sin quad salchow igen.

Den nykronede 4CC-mester Nathan Chen har haft en meteorisk senior debutsæson, og det skyldes uden tvivl, at han forsøger det sværeste spring layout i feltet. Amerikaneren har hele fire forskellige quads i sit repertoire, og indtil videre har han været succesfuld med at lande syv quads gennem to programmer. Teknisk er han så stærk, at de andre herrer får svært med at nå ham, men i sin VM-debut kan nerver måske komme på spil.

To gange forsvarende verdensmester Javier Fernandez er igen undertippet til at tage titlen. Med "kun" to forskellige quads har spanieren ikke samme sværhed som sine rivaler, og han skal derfor løbe rent og/eller håbe på fejlfyldte løb fra rivalerne. Fernandez har i seneste konkurrencer - selv EM, som han vandt - har lidt rodede friløb, men han plejer normalt at peake ved VM.

Tidligere tre gange verdensmester Patrick Chan har siden sit comeback spillet catch-up med de andre fyre, og forrige år blev det derfor kun en til 5. plads ved VM. Denne sæson har han tilføjet en quad salchow til sit friløb, men han er stadig bagud teknisk. Derfor er fejlfrie løb et must, men han virkede stadig usikker på sit layout ved GPF og 4CC, hvor det blev en 5. og 4. plads.

Kinesiske Boyang Jin tog flot bronze ved sin VM-debut forrige år, men sidenhen har mange herrer indhentet ham teknisk, og Jins lavere programkomponenter holder ham nu mere tilbage end de gjorde før. Han får derfor brug for at undgå rodede landinger i håb om at landet på podiet igen.

Shoma Uno var øjensynligt skuffet med sin 7. plads ved forrige VM, og han har da også sidenhen tilføjet to forskellige quads til sine løb. Japaneren er både stærk i præsentation og teknik, men han plejer at være lidt usikker i sit korte program samt med triple axelerne i friløbet. Indtil videre har han haft en stærkt sæson med både bronze ved GPF og 4CC, så en podieplads er meget mulig for ham.

Resten af feltet er nok long-shots til podiet. Et wildcard er selvfølgelig to gange VM-medaljevinder Denis Ten, som igen har haft en rutschebane af en sæson: han vandt Winter Universiade, men efterfølgende blev det kun til en 10. plads ved AWG. Hvis (og det er et stort hvis) han er i topform, udgør han en legitim medaljetrussel.

Hold også øje med Jason Brown, hvis bedste VM-placering tæller en 4. plads i 2015. Uden en stabil quad kan han nok ikke komme på podiet, men grundet sine andre stærke kvaliteter kan han placere højt. Han har døjet med skade, men presset er på ham for at placere højt, så USA kan opnå tre pladser til Vinter OL.

Fra Rusland har vi Maxim Kovtun og Mikhail Kolyada, som begge også har opnået en 4. plads ved VM i deres karriere. Begge herrer har de store spring, men de kan begge have dyre pops i deres løb, som koster dem dyre point.

Mine forudsigelser
1. Nathan Chen USA
2. Yuzuru Hanyu JPN
3. Javier Fernandez ESP
4. Shoma Uno JPN
5. Patrick Chan CAN
6. Boyang Jin CHN
7. Jason Brown USA
8. Denis Ten KAZ
9. Maxim Kovtun RUS
10. Mikhail Kolyada RUS

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: