onsdag den 29. marts 2017

VM 2017 forudsigelser - Isdans

Virtue/Moir, Shibutani/Shibutani og Papadakis/Cizeron er favoritter i isdans.

Vi har det dybeste felt i lang tid hos isdanserne ved VM i kunstskøjte World Figure Skating Championships 2017. Syv par i konkurrencen har før vundet VM-medalje(r), og det betyder at nogle må se sig ende langt fra podiet i år.

Favoritter må være olympiske mestre og to gange verdensmestre Tessa Virtue og Scott Moir, som indtil videre har haft en fantastisk comeback sæson. Canadierne er ubesejrede denne sæson, og de har med enorme scores vundet GPF og 4CC. Især deres kort dans har scoret væsentlig bedre end konkurrenterne, og med deres sædvanlige løb vil de formentlig løbe med titlen.

To gange forsvarende verdensmestre Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron går en hård kamp i møde, hvis de vil forsvare deres titel. Franskmændene har senest vundet deres tredje EM-titel, men ved deres to opgør med Virtue/Moir denne sæson er de begge gange blevet slået med en god margin. Parret er favoritter til sølv, men de kan godt falde lavere, hvis de bliver ved med at lave dumme småfejl i deres korte dans.

Regerende VM-sølvvindere Maia Shibutani og Alex Shibutani har haft en flot sæson med bronze ved GPF og sølv ved 4CC. Det amerikanske søskendepar har virkelig fundet deres stil, og på isen kan man let se deres selvsikkerhed. I dette felt får de svært ved at tangere forrige års placering, men de har en chance med solide løb.

Landsmænd Madison Chock og Evan Bates har taget medaljer ved de to forrige verdensmesterskaber, men denne gang bliver selv en 4. plads svær at opnå. Duoen skiller sig ud med deres rockede stil denne sæson, men det er formentlig ikke nok til at komme på podiet. Stærke løb kombineret med fejl fra favoritterne er deres bedste chance.

De tidligere verdensmestre Anna Cappellini og Luca Lanotte kvalificerede sig ikke engang til GPF denne sæson, men dommerne har endnu ikke tabt begejstringen for italienerne, da de kunne tage sølv ved EM trods fejl. Duoen er ikke favoritterne til at lande på podiet, men de plejer dog altid at peake ved VM.

Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev deltager ved VM for første gang siden 2013, hvor de tog bronze. Parret har solidt båret russiske isdans i en tid, hvor Rusland ikke længere dominerer, og man kan altid regne med solide løb fra parret. Duoen har ikke samme lethed i deres løb som topparrene, men de har power og opnår solide levels til at placere højt.

To gange VM-medaljevindere Kaitlyn Weaver og Andrew Poje skuffede med en 5. plads ved forrige VM, og trods et trænerskifte i off-sæsonen har de endnu ikke formået at genvinde deres topplads, da de senest måtte nøjes med en 5. plads ved 4CC. Canadierne har dog lavet småfejl ved de fleste konkurrencer, så med rene løb kan de måske overraske.

Amerikanske Madison Hubbell og Zachary Donohue tog en fin 6. plads ved forrige VM, og denne sæson har de bygget videre på dette med to GP-sølvmedaljer, en tur til Finalen og en 4. plads ved 4CC. Som USAs tredjepar er de ikke medaljefavoritter, men de kan uden tvivl placere højt.

Piper Gilles og Paul Poirier tog en solid 8. plads ved forrige VM, og selvom de har leveret fine løb denne sæson, er deres resultater som følge af det dybere felt bare blevet en tak lavere. Det kreative par skiller sig fra mængden, men de må ikke lave dumme tekniske fejl, hvis de vil i top 8 igen.

Danmark har sin eneste repræsentation ved dette VM med isdanserne Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen. Parret tog en 13. plads ved forrige VM og som sagt bliver det svært for dem at tangere denne placering. Ikke desto mindre har de lige opnået deres karrieres bedste EM-placering, hvor de tog en 7. plads.