mandag den 23. januar 2017

Nathan Chen udfører syv quads mod amerikansk titel

Nathan Chen udfører en spread eagle i sit lange program i Kansas City.

Den afsluttende konkurrence ved US Figure Skating Championships 2017 var herrernes disciplin, hvor der var én herre og så alle andre...

Den nykronede GPF-sølvvinder Nathan Chen var i en liga for sig selv. Hans fejlfrie korte løb havde quad lutz-triple tåloop, quad flip og triple axel, og dermed scorede han en national rekord på hele 106.39 point. I friløbet var han også så godt som ren, og her landede han hele fem quads (og fem triple spring). 17-årige Chen kunne dermed snuppe sejren med en margin på hele 55 point!

JGP-sølv og bronzevinder Vincent Zhou overraskede med et rent løb, hvor han landede quad salchow, triple axel og triple lutz-triple tåloop, hvilket gav ham en foreløbig tredjeplads. I det lange program floppede han et quad lutz-forsøg, men ellers løb han rent inklusiv to quad salchows. Den 16-årige herre kunne dermed rykke op og tage sølv.

Tidligere mester Jason Brown har døjet med en nylig skade, og det var synligt i det korte program, hvor han faldt på triple axel(<<) og underroterede sin triple lutz(<). De andre stærke elementer holdte ham på en fjerdeplads. Friløbet var stærkere med to triple axeler og fire andre triple spring, men han doublede ud på sin planlagte afsluttende 3-1-3 kombination. Samlet kunne han rykke op på bronze.

Grant Hochstein doublede quaden i sit korte program, men løb ellers segmentet uden fejl. I friløbet landede han begge quad tåloops (den ene med step-out), og resten af springene var også for det meste solide, omend den sidste lutz var ugyldig (zayak). For andet år i træk kunne han tage en samlet 4. plads (pewter).

Efter et rent kort program med triple axel, triple lutz-triple tåloop og triple flip kunne Ross Miner indtage en foreløbig andenplads. I det lange program landede han en quad salchow, men ellers var hans løb skuffende med et fald og dyre pops. Igen faldt han til en samlet 5. plads.

Regerende sølvvinder Max Aaron havde en nedsmeltning i det korte program med to fald. Det lange program var bedre, men indeholdte stadig dyre fejl, og samlet måtte han nøjes med en 9. plads.

Resultat


Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: