tirsdag den 13. december 2016

Zagitova tager overbevisende sejr ved JGPF 2016

Gubanova (sølv), Zagitova (guld) og Sakamoto (bronze) på damernes podium.

Med både den regerende JGPF-mester Polina Tsurskaya og juniorverdensmester Marin Honda ude pga. skade og sygdom, blev feltet ikke helt så tæt hos damerne ved Junior Grand Prix Final 2016 som forventet.

Der var ikke mange rene korte programmer, men Alina Zagitova kunne imponere med et fejlfrit løb med alle spring triple lutz-triple tåloop, triple loop og double axel i anden halvdel. Det blev belønnet med en juniorrekord på 70.92 point. Det lange program var også stærkt teknisk; kun triple loop på bagenden af hendes 3-3 var underroteret, ellers var de seks andre triple spring fine. Hun opnåede en ny juniorrekord, her med 136.51 point, og kunne selvfølgelig snuppe guldet.

Landsmand Anastasiia Gubanova havde et dyrt fald på triple lutz i planlagt kombination i det korte program, og hun lå derfor nede på en tredjeplads med 60.30 point. Hun kom dog stærkt igen med et elegant og rent langt program med syv triple spring inkl. to triple lutz-triple tåloop kombinationer. Et nyt personligt bedste på 133.77 point rykkede hende op på sølv.

Kaori Sakamoto løb et rent kort program med bl.a. triple loop og triple lutz-triple tåloop, og hun tog dermed en foreløbig andenplads med 64.48 point. Hun lagde flot ud i sit friløb med fem triple spring, men i anden halvdel faldt hun på triple flip (<) og havde en vending på triple loop. Med en score på 111.85 point måtte hun rykke ned på bronze.

Landsmand Rika Kihara skuffede i det korte program, da hun faldt på triple lutz (<<) i planlagt kombination, og hun lå derfor til sidst. I det lange program faldt hun på sit forsøg på triple axel (<<), men hun kom igen og landede syv andre triple spring. Hun rykkede op på en tæt 4. plads.

Elizaveta Nugumanova løb under niveau, da hun havde et fald i det korte program og to i det lange. Russeren måtte nøjes med en samlet 5. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Alina ZAGITOVA
RUS
207.4311
2Anastasiia GUBANOVA
RUS
194.0732
3Kaori SAKAMOTO
JPN
176.3324
4Rika KIHIRA
JPN
175.1653
5Elizaveta NUGUMANOVA
RUS
170.0845
WDMarin HONDA
JPN
 

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: