fredag den 21. oktober 2016

Skate America 2016 forudsigelser - Isdans

Shibutani/Shibutani, Bobrova/Soloviev og Hubbell/Donohue er blandt favoritterne.

En ny sæson, og ny chance for isdanserne at rykke op (eller ned). Ingen placering virker forudbestemt mere, men ikke desto mindre håber isdanserne på en god sæsonstart ved Skate America 2016.

Søskendeduoen Maia Shibutani og Alex Shibutani havde en genopblomstring forrige sæson, hvor de viste at pålidelige og velkoreograferede programmer bliver belønnet, her med deres første nationale titel og VM-sølvmedalje. Amerikanerne er normalt kendt for deres tekniske skarphed, men eftersom de ikke har konkurreret denne sæson, er det svært at vide om de igen har de rette programmer til at elevere denne.

Russiske Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev havde en solid GP-sæson forrige år, men de måtte misse anden halvdel pga. doping sanktionerne, der sidenhed blev ophævet. Man kan altid stole på solide løb fra parret, men de mangler til tider en lethed, som man ser fra deres nærmeste rivaler. Duoen begyndte sæsonen med en sejr ved Ondrej Nepela Trophy, hvor de opnåede personlige nye bedste scores.

Madison Hubbell og Zachery Donohue havde deres hidtil bedste sæson med en tur til GP Finalen og en 6. plads ved VM. Parret tog en sejr ved US Classic, men de måtte lidt overraskende nøjes med sølv ved Finlandia Trophy. Det bliver interessant at se, om de har nået at tweake på deres koreografi, som dommerne vist virkede lidt lunkne for.

Tidligere russiske mestre Elena Ilinykh og Ruslan Zhiganshin havde en lidt skuffenden andensæson sammen, da de endte på en 4. plads ved de nationale mesterskaber og derfor missede EM og VM. Parret er rykket til Shpilband i off-sæsonen, hvilket nok har til mål at stabilisere deres tekniske elementer; parrets form er dog ukendt, da de ikke har konkurreret denne sæson endnu.

Mine forudsigelser
1. Maia Shibutani / Alex Shibutani USA
2. Ekaterina Bobrova / Dmitri Soloviev RUS
3. Madison Hubbell / Zachary Donohue USA
4. Elena Ilinykh / Ruslan Zhiganshin RUS
5. Charlene Guignard / Marco Fabbri ITA
6. Elliana Pogrebinsky / Alex Benoit USA
7. Isabelle Tobias / Ilia Tkachenko ISR
8. Kana Muramoto / Chris Reed JPN
9. Yura Min / Alexander Gamelin KOR
10. Alisa Agafonova / Alper Ucar TUR

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: