fredag den 21. oktober 2016

Skate America 2016 forudsigelser - Herrer

Uno, Brown, Jin og Rippon er blandt medaljekandidaterne hos herrerne.

Med to skader (Denis Ten, Daisuke Murakami) er herrernes felt ved Skate America 2016 lidt mindre end ønsket, men det bliver stadigvæk en svær kamp at komme på podiet - hele syv herrer i feltet har mindst en GP-medalje på resuméet.

Guldfavorit er nok den regerende sølvvinder Shoma Uno, som tog en 7. plads ved sin VM-debut. Den unge japaner har uppet sin sværhed til at inkludere quad flip (foruden tåloopen), og han har allerede haft en god sæson med en sejr ved Lombardia Trophy og Japan Open. Han har stadig problemer med at lande sine quads helt rent, og her kan han åbne døren.

Boyang Jin er beviset for, at multiple quads er nøglen til et hurtigt gennembrud, og han kunne også snuppe både to GP-sølvmedaljer og VM-bronze forrige sæson. Hans styrke er uden tvivl springene - inklusiv quad lutz - men han taber dog noget grund på programkomponenterne. Som den eneste herre i feltet gør han sin international sæsondebut ved Skate America, så hans form er lidt ukendt.

Amerikanske Jason Brown er den regerende bronzevinder, men han missede VM pga. skade. Han er kendt for sin stærke præsentation og flotte piruetter, men han mangler stadig quaden; han forsøgte quad tåloop i sine Challenger konkurrencer, men trods mislykkede forsøg tog han stadig guld og sølv. Kvaliteten i de andre elementer kan dog måske være nok til en medalje her.

Landsmand Adam Rippon havde sin bedste sæson forrige år, hvor han vandt de amerikanske mesterskaber og blev den højst placerede amerikanske herre ved VM med en 6. plads. Lidt ligesom Brown har han flot præsentation og piruetter, men han har endnu ikke haft held med at lande sin quad lutz. Rippon begyndte sæsonen med sølv ved US Classic efter Brown.

Rusland sender Sergei Voronov og Maxim Kovtun, som henholdsvis tog guld og bronze i deres Challenger sæsonåbner. Voronov har en relativ stabil quad tåloop, men han mangler kvaliteten og præsentationen til at placere højt uden fejl fra de andre herrer. Kovtun kan med sine mange quads tage medalje, men han kan ofte have adskillige pops i sine løb.

Canadiske Nam Nguyen skuffede forrige sæson, hvor han med en 27. plads ved VM ikke kvalificerede sig til det lange program. Han har de svære spring i sit repertoire, men han skal lande dem, da hans dårligere grundløb medfører lave programkomponenter. Han startede sæsonen med en 5. plads ved US Classic.

Mine forudsigelser
1. Shoma Uno JPN
2. Boyang Jin CHN
3. Jason Brown USA
4. Adam Rippon USA
5. Sergei Voronov RUS
6. Maxim Kovtun RUS
7. Nam Nguyen CAN
8. Timothy Dolensky USA
9. Brendan Kerry AUS
10. Jorik Hendrickx BEL

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: