fredag den 1. april 2016

Gold tager føring i stærkt felt ved VM 2016

Ingen havde vist forventet så mange stærke fremførelser i damernes korte programmer ved VM 2016 i kunstskøjteløb. Top 8 var mere eller mindre fejlfrie, og det er sat op til at blive en tæt og spændende kamp om medaljerne.

Måske bliver tørken brudt, for alle de amerikanske damer leverede på hjemmebane. Den nationale mester Gracie Gold udførte et rent løb med triple lutz-triple tåloop, triple flip(!) og double axel, og især hendes trinsekvens blev belønnet af dommerne. Et nyt personligt bedste på 76.43 point giver hende en føring på 2.45 point.

De næste fire damer er adskilt af kun 0.82 point, og efterfølgende damer er ikke langt bagud, så top 3 kan vel sagtens ændre sig efter de lange programmer.

Den sidste løber på isen Anna Pogorilaya overraskede alle med et dramatisk løb med masser af power. Hun landede triple lutz-triple tåloop, triple loop og double axel med god højde, og alle piruetter og trin modtog level 4. Et nyt personligt bedste på 73.98 point betyder en flot, men uventet 2. plads.

Landsmand og forhåndsfavorit Evgenia Medvedeva var en smule forlæns på landing af triple flip, men hun valgte bare at udføre triple loop-triple tåloop som sin kombination. Med alle spring i anden halvdel og lutter level 4 havde hun en fordel i basisværdi, og en score på 73.76 point putter hende i guldjagten med en foreløbig 3. plads.

Endelig kunne Ashley Wagner udføre et super kort program ved VM. Hendes fejlfrie løb havde bl.a. triple flip-triple tåloop og triple loop, og highlights var uden tvivl hendes engagerende præsentation. Et nyt personligt bedste på 73.16 point giver hende en 4. plads.

Elena Radionova havde et solidt løb, hvor hun lagde ud med triple lutz-triple tåloop, men hendes frie ben strøg isen ved landing af triple flip. Den regerende bronzevinder er nu på en 5. plads med 71.70 point.

Regerende sølvvinder Satoko Miyahara løb umiddelbart stærkt med en triple lutz-triple tåloop til start, men hendes triple flip(!) blev kendt underroteret. I dette felt kostede fejlen dyrt, men hun er stadig i medaljerækkevidde med 70.72 point og en 6. plads.

Både Rika Hongo og Gabrielle Daleman udførte langt over forventning, da begge løb fejlfrit med en triple tåloop-triple tåloop. Med personlige nye bedste personlige scores indtager de en henholdsvis 7. og 8. plads.

Tre gange verdensmester Mao Asada havde nogle springproblemer, da hun havde stepout/hånd på sin triple axel, som også blev dømt underroteret. Triple flip-double loop var fin, men hun måtte kæmpe for en skæv triple loop. I dette felt betyder fejlene en foreløbig 9. plads.

USA havde en god dag, da alle deres damer endte i top 10. Mirai Nagasu havde en lidt usikker triple flip-triple tåloop (<), men resten af hendes løb var uden fejl.

Top 24 går videre til det lange program, som finder sted natten til søndag dansk tid.