tirsdag den 29. marts 2016

VM 2016 forudsigelser - Damer

Medvedeva, Miyahara, Gold og Radionova er blandt favoritterne hos damerne.

Også hos damerne ved VM 2016 i kunstskøjteløb har vi et dybt felt, hvor omkring seks damer har potentiale til at tage titlen. Dagsformen vil afgøre slaget, men indtil videre har de stabile løbere overhånden.

Kun hos damerne er den regerende mester ikke til stede, men ikke desto mindre har Rusland en god chance for at gentage titlen. Regerende juniorverdensmester Evgenia Medvedeva gør sin VM-debut efter en fænomenal sæson med senest guld ved GPF og EM. Hun er en all-round løber med pålidelige og backloadede spring, flotte piruetter, elegant præsentation og ikke mindst: stabile nerver. Det gør den 16-årige russer favorit til en medalje, særligt guld hvis hun kan undgå fejl på den til tider lumske double axel.

Satoko Miyahara er den regerende sølvvinder, men hun er gang på gang blevet overskygget af andre mere flashy løbere. Den japanske dame har dog imponeret med sin stabilitet, og hendes scores er støt og roligt steget siden hun tog sølv ved GPF og senest guld ved 4CC. Med sin pålidelighed på springene er hun også et sikkert bud på en podieplads, men andre løbere kan true hende, hvis de løber til deres potentiale.

Den regerende bronzevinder Elena Radionova har gennemgået noget af et væksspurt denne sæson, men hun har stædigt gang på gang landet sine spring. Hendes ekstroverte præsentation får hende til at skille sig ud, men hun skal sørge for at få mere kvalitet på sine landinger for ikke at komme bagud på den tekniske score. Ligesom landsmand Medvedeva har hun også taget medaljer ved alle sine konkurrencer denne sæson, så hun er også spået til en høj placering.

Det er nu 10 år siden, at en amerikansk dame har taget VM-medalje, så der pres og forhåbning om, at denne tørke nu kan brydes på hjemmebane. Den amerikanske mester Gracie Gold er nok det bedste bud, da hun på papiret har alt hvad der skal til for at vinde - med undtagelse af stabilitet. Senest blev det til en skuffende 5. plads ved 4CC, men Gold plejer normalt at klare sig bedre ved VM. Dog har hun endnu ikke løbet back-to-back rene programmer, og det har forhindret hende i at tage medalje.

Landsmand Ashley Wagner havde en flot sæsonstart med en sejr ved Skate Canada, men sidenhen er hun vendt tilbage til at skøjte sjuskede korte programmer fulgt op med et stærkt langt program. I dette felt har hun ikke råd til samme fejl, og ligesom Gold bliver nøglen at løbe et fejlfrit kort program. Hos Wagner vil det måske allerede blive afgjort på hendes åbning med triple-triple kombination, som plejer at give hende problemer.

25-årige Mao Asada er veteranen i feltet, og hun vil gøre sin 9. VM-optræden. Hendes fremførelser denne sæson har været blandede grundet sygdom og udmattelse, men den tre gange verdensmester har det teknisk sværeste layout planlagt pga. sin triple axel i begge løb. Chancen for at hun udfører dette rent (uden underrotationer) er lille, men hvis hun gør, har hun en stor fordel i et felt, hvor resten planlægger nogenlunde samme sværhed.

Hold også øje med Anna Pogorilaya og Rika Hongo, som tog bronze ved henholdsvis EM og 4CC. Pogorilaya har store flotte spring, men hun tager til tider adskillige dramatiske fald i sine løb. Hongo har også en fin chance for en top 10 placering grundet sin stabilitet, men hun er endnu ikke en medaljetrussel grundet problemer med sin triple-triple og lidt sløsede holdning.

Som følge af Polina Edmunds tilbagetrækning vil Mirai Nagasu gøre sin første VM-deltagelse siden hendes debut i 2010. Hun har langsomt kravlet sig op af rækkerne, og hun overraskede de fleste med sølv ved 4CC. Hun kan dermed blive den højst placerede amerikaner, hvis hendes spring ikke bliver kendt underroterede i hobevis.

Mine forudsigelser
1. Evgenia Medvedeva RUS
2. Satoko Miyahara JPN
3. Elena Radionova RUS
4. Gracie Gold USA
5. Mao Asada JPN
6. Ashley Wagner USA
7. Rika Hongo JPN
8. Mirai Nagasu USA
9. Anna Pogorilaya RUS
10. Elizabet Tursynbaeva KAZ

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: