tirsdag den 29. marts 2016

VM 2016 forudsigelser - Parløb

Duhamel/Radford, Volosozhar/Trankov, Sui/Han og Stolbova/Klimov er favoritter i parløb.

Generelt har vi et VM 2016 i kunstskøjteløb med utrolige mange frontløbere, og parløb er ingen undtagelse. På papiret ser jeg fire solide guldkandidater, så selv en podieplads bliver svær at opnå.

De olympiske mestre Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov har døjet med småskader denne sæson, men ikke desto mindre har de vundet alle deres konkurrencer, senest deres fjerde EM-titel. Parret har ingen quads eller 3-3 planlagt, men de scorer derimod højt på kvalitet og programkomponenterne. Derfor kan rene løb måske være nok til at snuppe deres anden VM-sejr, men russerne har dog haft småproblemer med kast triple flip, og fejl på denne kan åbne døren.

Regerende sølvvindere Wenjing Sui og Cong Han har også lidt med skader, men de virkede i topform ved 4CC, som de vandt med store scores. Her udførte de både quad twist og quad kast salchow i det lange program, og denne tekniske sværhed kan give dem overhånden i det lange program. Til tider er side-om-side springene lidt usikre, men de har i hvert fald teknikken og præsentationen til at snuppe guldet.

De regerende mestre Meagan Duhamel og Eric Radford virkede uovervindelige forrige år, men denne sæson har de kæmpet med pålideligheden på deres triple lutzer, både spring og kast. De måtte derfor give afkald på deres GPF-titel - hvor de stadig tog stadig sølv - og ved 4CC måtte de trække sig efter et skuffende kort program (hun døjede dog med sygdom). Deres teknisk svære programmer med side-om-side triple lutz og kast quad salchow betyder dog, at de stadig er i guldjagten med rene løb.

Ksenia Stolbova og Fedor Klimov havde en usikker sæsonstart, men de virkede knivskarpe ved GPF, hvor de som det første par landede en side-om-side triple-triple kombination og vandt. I topform er duoen kendt for deres præcise udførelse af høj kvalitet, men hans skulderskade gør dem lidt af et spørgsmålstegn. De måtte trække sig fra EM, og rygtet lyder at skulderen ikke er 100% endnu.

Det nye par Aliona Savchenko og Bruno Massot gør deres VM-debut, og det tyske par kunne udgøre en medaljetrussel. Duoens eksplosive elementer betød høje scores fra dommerne ved EM, hvor de kunne tage sølv trods adskillige dyre fejl. Nøglen bliver især kast og løft, som de har virket lidt ustabile med. Især kastene plejer at blive landet på to fødder.

Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov tog en flot 6. plads ved deres VM-debut forrige år, og denne sæson gentog de deres EM-bronze. Parret har rene og eksplosive elementer, men mangler måske lidt mere iøjefangende præsentation. Hvis de kan undgå småfejl på spring og kast, kan de måske opnå en top 6 placering igen.

Kinesiske Cheng Peng og Hao Zhang har et godt resumé ved VM, men deres sæson har været blandet med bl.a. en skuffende 6. plads ved GPF, og ved deres fravær ved 4CC hørte man rygter om et muligt split. Parret har stærke parelementer inklusiv quad twist (og måske kast quad salchow), mens hendes ustabilitet på side-om-side springene plejer at trække dem ned. Duoen erstattede Yu/Jin i VM-truppen grundet stærke fremførelser ved nogle testløb, så måske formen peaker her i slutningen af sæsonen.

Parløb er historisk set USA's svageste disciplin, men de har måske et toppar i Alexa Scimeca og Chris Knierim, som kvalificerede sig til GPF. Duoen har store parelementer inklusiv quad twist, men som altid er side-om-side springene er risikomoment for begge. Ved 4CC fremviste de dog rene løb, så hvis de formår at gentage dette på hjemmebane, kan de måske forbedre deres 7. plads fra forrige år.

Mine forudsigelser
1. Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov RUS
2. Wenjing Sui / Cong Han CHN
3. Meagan Duhamel / Eric Radford CAN
4. Ksenia Stolbova / Fedor Klimov RUS
5. Aliona Savchenko / Bruno Massot GER
6. Alexa Scimeca / Chris Knierim USA
7. Cheng Peng / Hao Zhang CHN
8. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov RUS
9. Tarah Kayne / Daniel O'Shea USA
10. Vanessa James / Morgan Cipres FRA

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: