lørdag den 28. november 2015

Duhamel/Radford forsvare NHK Trophy titel

Duhamel/Radford udfører en triple twist i deres lange program ved NHK Trophy (foto: AP).

Vinderne i parløb ved NHK Trophy 2015 kom ikke som en overraskelse, men vi fik en tæt kamp om sølv/bronze og 4.-6. plads.

De forsvarende mestre Meagan Duhamel og Eric Radford var lidt under deres sædvanlige niveau, men de vandt stadig begge segmenter. I det korte program havde han hånd på triple lutz, og hun var lidt forlæns på triple lutz. I det lange program udførte de triple twist og side-om-side triple lutzer, men hun faldt på kast quad salchow, havde to fødder på kast triple lutz og stepout på side-om-side triple tåloop. Canadierne opnåede dog mange point med deres level 4 elementer af høj kvalitet. Med sæsonens anden GP-sejr er de videre til Finalen, hvor de også skal forsvare deres titel.

Cup of China-bronzevinderne Xiaoyu Yu og Yang Jin leverede et rent kort program, som gav dem en foreløbig 3. plads. I det lange program udførte de side-om-side triple tåloops, triple twist og kast triple loop, men hun singlede en axel og faldt på deres kast quad salchow forsøg. Ikke desto mindre kunne de rykke op og tage sølv. For andet år i træk er de videre til Finalen.

Alexa Scimeca og Chris Knierim havde et solidt kort program, omend han havde hånd på side-om-side triple salchow. I det lange program havde de en usikker landing med step-out på quad twist, og deres piruetter var lidt usikre med lavere levels. På den lyse side fik de landet begge side-om-side triple spring (han havde hånd på tåloop). De er det første amerikanske par siden 2007 til at kvalificere sig til GPF.

Russiske Vera Bazarova og Andrei Deputat viste god forbedring fra Skate Canada med to løb, som opnåede personlige nye bedste scores. Hun havde en smule urene landinger på side-om-side spring, og i det lange løb var der step-out på kast triple loop, men ellers var deres elementer gode. Duoen tog en samlet 4. plads.

Lubov Iliushechkina og Dylan Moscovitch opnåede også personligt bedste nye scores. I det korte løb havde hun hånd på side-om-side triple tåloop, mens ellers løb de rent. I det lange program havde hun også problemer med begge spring og måtte kæmpe på begge kast. Canadierne tog en tæt 5. plads.

Uheldigvis fik Vanessa James og Morgan Cipres deres piruette i det korte program kendt ugyldig, og det gjorde hele forskellen trods et solidt langt program. Parret endte på en 6. plads, kun 1.50 point fra en 4. plads og finaleplads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Meagan DUHAMEL / Eric RADFORD
CAN
202.7211
2Xiaoyu YU / Yang JIN
CHN
191.0232
3Alexa SCIMECA / Chris KNIERIM
USA
190.6623
4Vera BAZAROVA / Andrei DEPUTAT
RUS
181.7045
5Lubov ILIUSHECHKINA / Dylan MOSCOVITCH
CAN
180.6356
6Vanessa JAMES / Morgan CIPRES
FRA
180.2064
7Jessica CALALANG / Zack SIDHU
USA
150.2677
8Amani FANCY / Christopher BOYADJI
GBR
125.8088

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: