tirsdag den 3. november 2015

Cup of China 2015 forudsigelser - Isdans

Chock/Bates, Cappellini/Lanotte og Ilinykh/Zhiganshin er medaljefavoritter i isdans.

På papiret har vi ikke det dybest felt hos isdanserne ved Cup of China 2015, men der er stadig plads til overraskelser.

Favoritter er de regerende VM-sølvvindere Madison Chock og Evan Bates, som indtil denne sæson har vundet både Nebelhorn Trophy og Skate America på trods af, at de konkurrerede med to forskellige korte danse her. Amerikanernes styrke er ekstrovert præsentation og pålidelig teknik, så deres konkurrenter kan oftest ikke håbe på fejl for at slå dem.

Verdensmestrene fra 2014 Anna Cappellini og Luca Lanotte deltog også ved Cup of China forrige år, men de skuffede med bronze - anden halvdel af sæsonen gik bedre, men deres status som toppar var dalet, og det blev kun en 4. plads ved VM. Italienerne har før slået Chock/Bates, så alt er muligt, og duoen begyndte også sæsonen stærk med en sejr ved Lombardia Trophy med høje scores.

Det nye par Elena Ilinykh og Ruslan Zhiganshin havde en overraskende god debut forrige år, hvor de tog en 4. plads (ved Cup of China) og sølv ved deres GP'er. Parret har højt scoringspotentiale, men dumme tekniske fejl medførte en lidt skuffende 4. plads ved EM og 7. plads ved VM. Duoen startede sæsonen med guld ved Mordovian Ornament, så de har måske chance for sølv, hvis de kan løbe uden fejl.

Kaitlin Hawayek og Jean-Luc Baker begyndte sæsonen med et katastrofal 4. plads ved Finlandia Trophy, men de fik forbedret deres score med knap 18 point ved Skate America, hvor de også tog en 4. plads. Duoen har ikke helt samme power som de ovenstående par, men en medalje er måske mulig, hvis nogle af dem laver nogle dyre fejl.

Resten af feltet burde ikke udgøre en medaljetrussel. Slovakiske Federica Testa og Lukas Csolley tog en karrieres bedste 15. plads ved forrige VM, og ved deres sæsonåbner Ondrej Nepela Trophy tog de en 4. plads.

Kina er ikke en stor isdansenation, men de sender stadig tre par. De nationale mestre Shinyue Wang og Xinyu Liu er de eneste af disse, som har konkurreret denne sæson: de tog en 6. plads ved Lake Placid International og en 8. plads ved Skate America.

Mine forudsigelser
1. Madison Chock / Evan Bates USA
2. Anna Cappellini / Luca Lanotte ITA
3. Elena Ilinykh / Ruslan Zhiganshin RUS
4. Kaitlin Hawayek / Jean-Luc Baker USA
5. Federica Testa / Lukas Csolley SVK
6. Shinyue Wang / Xinyu Liu CHN
7. Yue Zhao / Xun Zheng CHN
8. Yue Cong / Zhuoming Sun CHN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: