torsdag den 22. oktober 2015

Skate America 2015 forudsigelser - Isdans

Chock/Bates, Gilles/Poirier og Yanovskaya/Mozgov er blandt medaljekandidaterne.

Hos isdanserne ved Skate America 2015 har vi umiddelbart ikke helt samme kamp om guldet, men vi har på papiret en del par, som har chance for bronze.

Favoritterne er uden tvivl de regerende mestre Madison Chock og Evan Bates, som forrige sæson vandt begge deres GP'er og tog sølv ved Finalen og VM. Parret har udadvendt præsentation samt stærk og pålidelig teknik, og de begyndte sæsonen godt med en sejr ved Nebelhorn Trophy. Parret vil dog debutere en ny kort dans her (der er rygter om, at deres "Dark Eyes" ikke opfylder vals-kriterierne).

Canadiske Piper Gilles og Paul Poirier var også på vej op forrige sæson, da de tog to GP-sølvmedaljer, en 5. plads ved Finalen og en 6. plads ved VM. Den eklektiske duo er også teknisk stabile, og ved deres sæsonåbner Ondrej Nepela Trophy overraskede parret de fleste med en sejr. I dette felt er de favoritter til sølv.

Bronze er helt åbent. De regerende Juniorverdensmestre Anna Yanovskaya og Sergey Mozgov gør deres seniordebut her. Det russiske par var ubesejrede forrige sæson, og de så solide ud ved de russiske testløb, men overgangen til senior plejer at være svær for de fleste isdansepar.

Landsmænd Victoria Sinitsina og Nikita Katsalapov er et stort spørgsmålstegn, da de endnu ikke har debuteret deres programmer pga. skade hos ham. Duoen har potentiale, men som vi så forrige sæson betyder talent nødvendigvis ikke øjeblikkelig succes.

Kaitlyn Hawayek og Jean-Luc Baker havde en solid senior debutsæson forrige år, hvor de bl.a. tog bronze ved NHK Trophy. Duoen havde dog en katastrofal sæsonstart ved Finlandia Trophy, hvor et fald på et løft medførte en 4. plads.

Landsmænd Anastasia Cannuscio og Colin McManus tog en 5. plads forrige år. Parret har siden deres seniordebut i 2012 svævet i mellemplaceringerne i det amerikanske felt, men efter en solid bronzevindende fremførelse ved Nebelhorn Trophy har de måske en chance for at slå Hawayek/Baker.

De regerende Junior VM-bronzevindere Alexandra Nazarova og Maxim Nikitin gør deres senior GP-debut. Parret begyndte deres sæson med en 4. plads ved US Classic.

Mine forudsigelser
1. Madison Chock / Evan Bates USA
2. Piper Gilles / Paul Poirier CAN
3. Anna Yanovskaya / Sergey Mozgov RUS
4. Kaitlyn Hawayek / Jean-Luc Baker USA
5. Victoria Sinitsina / Nikita Katsalapov RUS
6. Anastasia Cannuscio / Colin McManus USA
7. Alexandra Nazarova / Maxim Nikitin UKR
8. Shiyue Wang / Xinyu Liu CHN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: