onsdag den 21. oktober 2015

Skate America 2015 forudsigelser - Damer

Miyahara, Gold, Medvedeva og Lipnitskaia er blandt medaljekandidaterne.

Hos damerne ved Skate America 2015 har vi også en talentfuld gruppe skøjteløbere, hvoraf godt halvdelen har en god chance for en podieplads. Feltet er også relativt ungt, da hele 6 af løberne gør deres GP-debut.

Småfavorit er nok den regerende VM-sølvvinder Satoko Miyahara, som allerede har haft en stærk sæsonstart med en sejr ved US Classic og en individuel 2. plads ved Japan Open. Hun har måske ikke de største spring, men hun har den nødvendige sværhedsgrad og ikke mindst springstabiliteten til i hvert fald at snuppe en medalje.

Wildcardet er selvfølgelig den regerende bronzevinder Gracie Gold, som uden tvivl har talentet til at vinde konkurrencen med en god margin pga. hendes store spring og stærke grundløb. Den amerikanske mester kæmper dog altid med nerverne, og ved Japan Open skuffede hun med en individuel 6. plads aka sidst.

Den regerende Juniorverdensmester Evgenia Medvedeva gør sin senior GP debut. Forrige sæson var hun ubesejret på junior niveau, og denne pålidelighed var også synlig ved hendes sæsonåbner Ondrej Nepela Trophy, som hun vandt. Hun kan lande to triple-triple kombinationer nemt i sit lange program, men flutz og manglende power i hendes løb kan måske holde hende lidt nede.

En anden GP-debutant er Elizabet Tursynbaeva, som også har haft en god sæsonstart med sølv ved US Classic og en sejr ved Autumn Classic. Hun har hurtigt øget sin sværhedsgrad over off-sæsonen, og indtil videre er stabiliteten på disse gode. Ligesom Medvedeva mangler hun måske lidt power til at score rigtig højt.

Amerikanske Karen Chen gør også sin GP-debut, og lidt modsat Medvedeva og Tursynbaeva mangler hun ikke power, men derimod springstabilitet. Hun er en all-round løber med store spring, hurtige piruetter og godt grundløb, men (ligesom landsmænd Gold) havde hun en skuffende sæsonstart med en 4. plads ved US Classic.

Julia Lipnitskaia har den højeste personlige bedste score i feltet, men alligevel er hun ikke favorit til guldet (eller måske endda podiet). Siden forrige sæson har hun kæmpet med at lande springene - især i det lange program - og ved Finlandia Trophy var dette stadig et tydeligt problem. Hun tog dog stadig sølv ved denne konkurrence, så piruetter og programkomponenter vil stadig give hende et boost.

I midten af feltet har vi So Youn Park, som begyndte sæsonen med en 4. plads ved Finlandia Trophy. Hun tog 5. pladser ved begge sine GP'er forrige sæson. Hun er en smuk løber, men hun har endnu ikke evnet at løbe sine programmer rent back-to-back.

Rostelecom Cup-bronzevinder Alaine Chartrand begyndte også sæsonen med en 4. plads, denne gang ved Nebelhorn Trophy. Hun har den høje sværhedsgrad, men underrotationer og fald kan til tider hobe sig op i det lange program.

Haruka Imai skuffede forrige sæson med 8. pladser ved begge sine GP'er inklusiv Skate America, men hun overraskede med sølv ved Autumn Classic, hvor hun viste opgraderet teknisk indhold. Landsmand Miyu Nakashio begyndte sæsonen med bronze ved Lombardia Trophy.

Nicole Rajicova og Mariah Bell gør deres GP-debut, men begge anses nok ikke for top 6 kandidater. De tog senest en henholdsvis 9.- og 13. plads ved Ondrej Nepela Trophy.

Mine forudsigelser
1. Satoko Miyahara JPN
2. Evgenia Medvedeva USA
3. Gracie Gold USA
4. Elizabet Tursynbaeva KAZ
5. Julia Lipnitskaia RUS
6. So Youn Park JPN
7. Karen Chen USA
8. Alaine Chartrand CAN
9. Haruka Imai JPN
10. Miyu Nakashio JPN
11. Nicole Rajicova SVK
12. Mariah Bell USA

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: