torsdag den 22. oktober 2015

Skate America 2015 forudsigelser - Herrer

Brown, Ten, Uno og Yan er blandt medaljekandidaterne hos herrerne.

Herrernes disciplin ved Skate America 2015 bliver den sværeste at spå, da det er så tidligt på sæsonen, hvor quads og triple axeler kan fejle hos favoritten og lykkes for underdoggen. I dette felt har nok halvdelen af herrerne chance for guldet.

På hjemmebane er den regerende sølvvinder Jason Brown et godt bud på en medalje; den amerikanske mester tog en flot 4. plads ved forrige VM trods manglen på en quad. Ved sæsonåbneren Ondrej Nepela Trophy havde han både problemer med både triple axel og quad tåloop - han vandt dog stadig konkurrencen, hvilket vidner om hans styrke på de andre spring, piruetter og præsentation.

På papiret burde den regerende OL og VM-bronzevinder Denis Ten være favorit, men han har længe været kendt som en langsom sæsonstarter, hvilket karrierens eneste GP-medalje (bronze) vidner om. Han har potentialet til at score højt, men forventningerne er skruet lidt ned, da han måtte trække sig fra forrige uges Autumn Classic pga. en hofte- og lyskeskade.

Kinesiske Han Yan havde en skuffende GP sæson forrige år, hvilket til dels skyldes sammenstødet med Yuzuru Hanyu ved Cup of China, og det betød en lidt svingende sæson. Yan har de store spring til at true til guldet, og han har virket i god form ved nogle nationale konkurrencer.

Den regerende Juniorverdensmester Shoma Uno er af mange spået som vinderen på trods af, at han startede sæsonen med en katastrofal 5. plads ved US Classic. Han overgik dog alles forventninger med et superbt langt program ved Japan Open med to quads og to triple axeler og en tilhørende sejr. Spørgsmålstegnet bliver, om han kan få leveret et solidt kort program.

Landsmand Takahito Mura havde forrige år en stærk GP-sæson med guld og sølv, men resultaterne dalede som sæsonen skred frem, og det blev kun en 16. plads ved VM. Han er ikke den mest finpudsede herre, men han har de store spring til at true, hvis favoritterne skulle fejle. Han vil dog måske ikke være i topform, da han var nødt til at trække sig fra Ondrej Nepela Trophy pga. en ankelskade.

En anden amerikansk medaljekandidat er Max Aaron, som begyndte sæsonen med sølv ved Nebelhorn Trophy. Aaron er en af få amerikanske herrer, som har en stabil quad, og han får brug for springene, da levels og præsentation ikke hører blandt toppen i dette felt.

Landsmand Ross Miner har ligesom Aaron også to GP-bronzemedaljer på resuméet, men de seneste sæsoner har hans resultater generelt været dalende pga. lav springstabilitet. Miner begyndte sæsonen med bronze ved US Classic.

Rusland sender Konstantin Menshov, som begyndte sæsonen solidt med bronze ved Nebelhorn Trophy og en sejr ved Finlandia Trophy. Veteranen har aldrig vundet en GP-medalje, men han forsøger to quads i det korte program og tre i det lange program, så lykkedes det, er en podieplads måske mulig.

Landsmand Adian Pitkeev tog 6. pladser ved begge sine GP'ere forrige år, så den 17-årige herre mangler stadig et gennembrud på senior niveau. Han virkede solid ved de russiske testløb, men skuffede med en 4. plads ved Ondrej Nepela Trophy.

Den tidligere Europamester Florent Amodio har nu i flere sæsoner døjet med skuffende placeringer, men han har dog vist glimt af sit forrige selv bl.a. ved forrige VM, hvor det blev en solid 9. plads. Franskmanden begyndte sæsonen med en 4. plads ved Nebelhorn Trophy, hvor han (igen) lavede nogle dyre pops.

Mine forudsigelser
1. Shoma Uno JPN
2. Han Yan CHN
3. Jason Brown USA
4. Max Aaron USA
5. Denis Ten KAZ
6. Takahito Mura JPN
7. Konstantin Menshov RUS
8. Adian Pitkeev RUS
9. Ross Miner USA
10. Florent Amodio FRA
11. Brendan Kerry AUS
12. Alexei Bychenko ISR

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: