onsdag den 15. april 2015

World Team Trophy 2015 forudsigelser - Herrer

Hanyu, Brown, Nguyen og Kovtun er blandt medaljekandidaterne hos herrerne.

Det er i herrernes disciplin ved World Team Trophy 2015, hvor der er mest plads til de store variationer og derfor også her, hvor holdmedaljerne bliver bestemt. Vi har én favorit, men de næste 6-8 placeringer er vidt åbne.

Favorit er selvfølgelig Yuzuru Hanyu, som for nylig tog sølv ved VM. Han havde en usikker sæsonstart, men har sidenhen haft stærke fremførelser, og selvom han sjælden løber fejlfrit, har han stort scoringspotentiale grundet sin høje sværhedsgrad og programkomponenter. Landsmand Takahito Mura har også de svære spring, men han har døjet med forstuvede ankler, og ved VM blev det til en meget skuffende 16. plads.

USA sender Jason Brown, som tog en flot 4. plads ved sin VM-debut. Han har ingen quads, men han er til gengæld meget stabil på de andre spring, hvilket kan betyde en høj placering, hvis de andre laver fejl. Max Aaron kom ikke til VM, men han har derfor haft tiden til at forberede nye programmer, som han vil debutere her. Modsat Brown er hans styrke springene, mens præsentationen til tider halter.

Rusland har aldrig taget medalje ved WTT, men de har en god chance, hvis deres herrer kan holde sammen på nerverne. Maxim Kovtun og Sergei Voronov skiftevis hittede og missede deres programmer ved VM, hvor det blev en 7.- og 13. plads. De to herrer har de store spring, men når de misser disse, kan løbet til tider falde helt fra hinanden.

Canadas topherre er Nam Nguyen, som imponerede med en 5. plads ved VM. Han er normalt utrolig stabil på springene og har forbedret sig meget på præsentationen - ikke desto mindre mangler han lidt power i sit løb, og hans placering vil nok afhænge meget af de andre herrers fremførelse. Landsmand Jeremy Ten døjer med ustabilitet på de store spring, og ved VM blev det kun en 22. plads; dette er hans sidste konkurrence.

Kina ledes an af Han Yan. Han har de store spring og gode grundløb, men manglende pålidelighed har betydet store udsving i resultaterne: ved 4CC imponerende han med bronze, men det blev kun en 10. plads ved VM. Landsmand Nan Song har døjet med skader, og ved VM blev det kun en 26. plads i det korte program.
  
Florent Amodio har gradvis fundet mere stabilitet på sine spring, og ved VM blev det en solid 9. plads. Det bliver dog stadig svært for ham at blande sig i toppen. Landsmand Romain Ponsart, som senest tog en 9. plads ved Winter Universiade, er Frankrigs anden repræsentant.

Mine forudsigelser
1. Yuzuru Hanyu JPN
2. Jason Brown USA
3. Maxim Kovtun RUS
4. Nam Nguyen CAN
5. Han Yan CHN
6. Max Aaron USA
7. Sergei Voronov RUS
8. Takahito Mura JPN
9. Florent Amodio FRA
10. Jeremy Ten CAN
11. Nan Song CHN
12. Romain Ponsart FRA

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: