tirsdag den 14. april 2015

World Team Trophy 2015 forudsigelser - Damer

Damernes podium ved VM 2015 i Shanghai (foto: EFE).

Vi har et dybt felt hos damerne ved World Team Trophy 2015; hele ni damer fra top 11 ved VM 2015 vil deltage. For nogle løbere kan dette måske blive chancen for at bevise, at de har potentiale til mere.

Den nykronede verdensmester Elizaveta Tuktamysheva vil efter sigende ikke forsøge triple axelen her, og det kan åbne døren for rivalerne. Ikke desto mindre har hun været en maskine denne sæson med stabile spring, og det kan både være en fordel og ulempe, at hun har konkurreret så meget denne sæson.

Team Rusland rundes af med Elena Radionova. Hun har også været meget stabil denne sæson med undtagelse af VM, hvor hun trods feber stadig kunne tage bronze. I godt helbred har hun særdeles muligheden for at skøjte meget bedre og måske endda slå Tuktamysheva.

Team Japan ledes an af Satoko Miyahara, som overraskede de fleste med at tage sølv ved VM. Hendes spring er ikke så store, men hun har sværhedsgraden og stabiliteten til at score højt. Kanako Murakami kan score højt med sit korte program, men hun har med at lave dyre fejl i det lange program; ved VM trak dette hende ned på en stadig solid 7. plads.

Team USA har noget at bevise efter skuffende korte programmer ved VM slog dem ud af medaljerækkerne. Gracie Gold, som tog en 4. plads, har især haft problemer med sin triple lutz-triple tåloop kombination, men hun har de store spring til at score højt. Ashley Wagner, som tog en 5. plads, har stærk præsentation, men hun har det med at vende tilbage til sin dårlige teknik under pres.

Kinesiske Zijun Li og franske Mae Berenice Meite tog en henholdsvis. 9.- og 10. plads ved VM. Begge piger har springene til kunne påvirke stillingen blandt topnationerne, men deres svagere landsmænd vil holde dem ude af holdpodiet.

Canada sender Alaine Chartrand og Gabrielle Daleman, som tog en 11.- og 21. plads ved VM. Chartrand har de svære spring, men har oftest rodede/underroterede landinger. Daleman kæmpede med skade ved VM, hvilket måske kan påvirke hende her.

Mine forudsigelser
1. Elena Radionova RUS
2. Elizaveta Tuktamysheva RUS
3. Satoko Miyahara JPN
4. Gracie Gold USA
5. Ashley Wagner USA
6. Kanako Murakami JPN
7. Zijun Li CHN
8. Mae Berenice Meite FRA
9. Alaine Chartrand CAN
10. Gabrielle Daleman CAN
11. Laurine Lecavelier FRA
12. Ziquan Zhao CHN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: