lørdag den 8. november 2014

Papadakis/Cizeron tager uventet første GP-sejr

Papadakis/Cizeron udfører et kurveløft i deres fridans (foto: Getty).

Dag 2 af Cup of China 2014 begyndte med isdansernes fridanse, og det er en underdrivelse at sige, at slutresultatet overraskede de fleste.

Det franske par Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron er på himmelflugt, og det var deres betagende fridans til "Concerto No. 23", som hjalp dem på vej. Deres elegante fridans havde ubesværede og finurlige detaljer, og alle elementer blev leveret uden problemer. Deres trin var level 2, mens alt andet modtog level 4 - dette betød dagens højeste tekniske score, men måske mere overraskende dagens bedste programkomponenter. Et personligt bedste på 98.00 point trak dem to pladser op og gav dem deres første GP-sejr.

Maia Shibutani og Alex Shibutani havde chancen for guld, men trods en solid fremførelse af deres vals, manglede de måske lidt mere power og spænding i deres løb. Maia vendte lidt hurtig ud af det andet sæt twizzles, men det var level 2 på rotationsløftet og piruetten, som endte med at koste dem. En lidt skuffende score på 92.16 point betød et fald til sølv, men duoen har en god (nærmest garanteret) plads til Finalen.

De regerende verdensmestre Anna Cappellini og Luca Lanotte havde en uheldig fridans til "Danse Macabre", som blev lagt ud med et fald fra ham. Det tog noget tid for italienerne at komme tilbage til programmet, men generelt virkede de usikre på elementerne - især level 1 på piruetten skadede dem. En skuffende score på 86.88 point betød bronze, og de skal formentlig vinde deres næste Grand Prix for at have en chance for en finaleplads.

Elena Ilinykh og Ruslan Zhiganshin havde en fin fridans uden større synlige fejl, men de tabte pusten mod slutningen, hvor piruetten kun fik level 1 og kurveløft level 2. De var dog det eneste par i feltet, som modtog level 3 på begge trin. Trods to fradrag pga. for lange løft, virkede duoen tilfredse med deres score på 84.22 point og tilhørende 4. plads.

Canadiske Alexandra Paul og Mitchell Islam havde en solid fremførelse, men en usynkron twizzle og lave levels holdte dem på en samlet 5. plads.

Samlet resultat
Pl.NameNationPointsSDFD
1Gabriella PAPADAKIS / Guillaume CIZERON

FRA
160.1231
2Maia SHIBUTANI / Alex SHIBUTANI

USA
157.3612
3Anna CAPPELLINI / Luca LANOTTE

ITA
149.5823
4Elena ILINYKH / Ruslan ZHIGANSHIN

RUS
144.7044
5Alexandra PAUL / Mitchell ISLAM

CAN
140.4655
6Shiyue WANG / Xinyu LIU

CHN
126.1866
7Yiyi ZHANG / Nan WU

CHN
108.6677
8Yue ZHAO / Xun ZHENG

CHN
103.4488

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: