torsdag den 23. oktober 2014

Skate America 2014 forudsigelser - Herrer

Machida, Brown, Abbott og Ten er blandt medaljefavoritterne.

Vi har en god blanding af up-and-coming løbere og veteraner i feltet hos herrerne ved Skate America, og disciplinen ser ud til at blive den sværeste at spå om.

Alligevel er favorit til guldet nok den regerende Skate America-mester Tatsuki Machida, som gør sin sæsondebut her. Forrige sæson havde han noget af et gennembrud med to GP-sejre, 5. plads ved OL og sølv ved VM. Det bliver interessant at se, om den 24-årige japaner kan gentage succesen denne sæson.

På hjemmebane har vi Jason Brown, der også havde en gennembrud forrige sæson og bl.a. tog en 9. plads ved OL. Han forsøger ikke quads som de andre medaljekandidater i feltet, men han viste ved sin sejr ved Nebelhorn Trophy at to solide løb også placerer højt.

Landsmand Jeremy Abbott overraskede de fleste med at fortsætte karrieren, og han håber på at bygge på sin solide 5. plads ved forrige VM. Han har elementerne til at kunne tage medalje, men springstabilitet har aldrig været hans styrke. Derudover har han ikke klaret sig godt ved sin første GP de seneste par sæsoner.

Den regerende Vinter OL-bronzevinder Denis Ten gør også sæsondebut her, efter han måtte trække sig fra Nebelhorn Trophy pga. maveinfluenza. Ten kan sagtens slå herrerne i feltet, men han har aldrig været en tidlig sæsonløber - han højeste placering ved en GP har været en 4. plads.

Blandt seniordebutanterne har vi Nam Nguyen og Adian Pitkeev, som er hhv. regerende Junior VM guld- og sølvvinder. Begge startede sæsonen fint med hhv. sølv og bronze i deres Challenger Series-konkurrence. Begge forsøger teknisk svære programmer, men de mangler stadig præsentationen til at kunne hamle op med de store drenge, især i det korte program hvor der er færre spring.

Outside shot er Artur Gachinski, som de seneste sæsonener har løbet langt under niveau. Den tidligere VM-bronzevinder har dog set forbedret ved de russiske testløb. Franske Chafik Besseghier, der overraskede med en 9. plads ved forrige VM, deltager også. Han begyndte sæsonen med en sejr ved French Master's.

Mine forudsigelser
1. Tatsuki Machida JPN
2. Jason Brown USA
3. Nam Nguyen CAN
4. Jeremy Abbott USA
5. Denis Ten KAZ
6. Artur Gachinski RUS
7. Adian Pitkeev RUS
8. Chafik Besseghier FRA
9. Douglas Razzano USA
10. Michael Christian Martinez PHI
11. Jorik Hendrickx BEL
12. Alexei Bychenko ISR

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: