tirsdag den 11. marts 2014

Junior VM 2014 forudsigelser - Herrer

JGPF-deltagerne er blandt medaljefavoritterne ved Junior VM 2014.

Herrernes felt er dybt, da vi dette år har adskillige herrer, som er i stand til at løbe med guldet.

En af favoritterne er Boyang Jin, som tog en 4. plads forrige år. Den kinesiske herre er denne sæson ubesejret, og han vandt bl.a. Finalen ved at lande tre quads. Dette giver ham en enorm buffer, da ingen andre i feltet forsøger eller har været succesfulde med at lande disse. Quad-springene er nødvendige, da en håndfuld herrer stadig vil slå ham i programkomponenterne.

JGPF-bronzevinder Nathan Chen har til gengæld den stærke præsentation, og med tilføjelsen af triple axel er han også en stor trussel til guldet. Amerikaneren skal dog måske håbe, at Jin laver en fejl eller to på sine quads i håb om at slå ham.

Lignende har Adian Pitkeev også solide programkomponenter og spring op til triple axel, hvilket gav ham en flot sølvmedalje ved Finalen. I sidste ende er det nok dagsformen, der afgør podiets rækkefølge.

Landsmand Alexander Petrov kvalificerede sig også til Finalen, hvor det blev til en 5. plads. Han er en god all-around løber, omend han i dette felt stadig er en smule bagud med pålideligheden og præsentationen.

Keiji Tanaka er tidligere Junior VM-sølvvinder, men han har ikke rigtig formået at videreudvikle sig, både teknisk og præsentationsmæssigt. Denne største udfordring er dog springstabiliteten, og det skuffende fejl i det lange program, som trak ham ned på en 4. plads i JGPF.

Landsmand Shoma Uno har mere udadvendt præsentation og bedre stabilitet, men manglen på en triple axel vil gør det nær umuligt for ham at tage medalje.

En dark horse er den regerende Junior VM-bronzevinder Shotari Omori, som pga. skade ikke har konkurreret siden sin ene JGP i efteråret, hvor det blev en 5. plads.

Mine forudsigelser
1. Boyang Jin CHN
2. Nathan Chen USA
3. Adian Pitkeev RUS
4. Keiji Tanaka JPN
5. Shoma Uno JPN
6. Alexander Petrov RUS
7. He Zhang CHN
8. Shotaro Omori USA
9. Nam Nguyen CAN
10. Daniel Samohin ISR

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: