tirsdag den 11. marts 2014

Junior VM 2014 forudsigelser - Damer

De russiske damer er favoritter, men andre nationer kan måske være spoilers.

Damernes felt er igen utroligt bredt og dybt, og den tekniske sværhedsgrad forventes at være høj. Rusland har domineret de seneste år - forrige gang var det lutter russiske piger på podiet - og de har chancen igen.

Den regerende mester Elena Radionova vil forsøge at være den første dame til at forsvare sin juniortitel, og hun kommer fra en stærk sæson med GP-bronze og sølv samt en 4. plads ved seniorfinalen. Hun har den langt højeste personlige bedste score, så med rene løb burde titlen være hendes. Hun har dog døjet med sygdom/skade, men trods oprindelige udmeldinger vil hun stadig deltage.

Landsmand Serafima Sakhanovich var lidt svingende ved JGP'erne, men kvalificerede sig stadig til Finalen og tog sølv. Senest er det blevet til en national juniortitel i et stærkt felt. Hun har sværhedsgraden til at true til guld, men hun skal undgå fejl i sit korte program.

Den tredje russer er Evgenia Medvedeva, som imponerede med høje scores ved JGP'erne. Ved Finalen blev det "kun" til bronze, og hun endte uden for podiet ved begge nationale mesterskaber pga. fejl. En medalje er dog stadig i fuld rækkevidde med solide fremførelser.

USA sender et lidt mere uprøvet hold. Amber Glenn tog bronze i sin eneste JGP, men hun imponerede ved at tage det nationale juniortitel med to triple-triple kombinationer. Hun er måske ikke helt så finpudset som russerne, men den tekniske sværhedsgrad er der.

Karen Chen blev udtaget til Junior VM på trods af, at hun trak sig fra de nationale mesterskaber pga. skade, og det er nok pga. hendes scoringspotentiale, som hun viste ved JGP'erne. Hun har masser af fart og karisma i sit løb, men hendes springform er lidt ukendt.

Japan sender Satoko Miyahara, som tog to 5. pladser ved senior Grand Prix'erne. Hun er kritiseret for at have små og gerne underroterede spring, men senest tog hun sølv ved Four Continents med en overraskende høj score.

Landsmand Rika Hongo er et outside shot til medalje. Hun er den nationale juniormester, men i dette felt mangler hun måske sværhedsgraden og præsentationen til at kunne true til medalje.

Danmark repræsenteres af Pernille Sørensen.

Mine forudsigelser
1. Elena Radionova RUS
2. Serafima Sakhanovich RUS
3. Evgenia Medvedeva RUS
4. Satoko Miyahara JPN
5. Amber Glenn USA
6. Karen Chen USA
7. Rika Hongo JPN
8. Alaine Chartrand CAN
9. Tyler Pierce USA
10. Elizabet Turzynbaeva KAZ

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: