tirsdag den 21. januar 2014

Four Continents 2014 forudsigelser - Herrer

Kozuka, Ten, Rippon og Farris er medaljekandidater hos herrerne ved 4CC.

Vi har en del kendte løbere med i herrernes felt, omend det som altid bliver den sværest af disciplinerne at forudse.

En småfavorit kunne være Takahiko Kozuka, som er den langt mest dekorerede herre i feltet. Han har dog døjet med en del upålidelighed med sine spring, da det blev til lidt en skuffende 6.- og 3. plads ved GP'erne. Han virkede dog i bedre form ved de japanske mesterskaber, hvor han tog bronze.

Denis Ten er den regerende VM-sølvvinder, men han har sidenhen døjet med skader. Det blev til en 4. plads ved Cup of China, men han har sidenhen vundet to senior B titler; løbende med bedre fremførelser. Det er dog altid svært at forudsige hans mulige placering; han endte på en blot 12. plads forrige år. Han ønsker dog måske ikke at peake her, da Vinter OL er om få uger.

USA sender tre mulige medaljetagere. Adam Rippon tog faktisk 4CC-titlen for fire år siden (også i et svagt felt), men det bliver svært for ham at gentage. Han startede sæsonen solidt ved GP'erne, men skuffede dernæst fælt ved US Nationals, hvor det blev en skuffende 8. plads. Især triple axel og evt. quad giver stadigvæk problemer.

Richard Dornbush tog en solid 5. plads forrige år, og denne sæson har han også været plaget af lutter 5. pladser. Han har alle elementerne til at tage medalje, men kostbare fejl på især quad salchow har trukket ham ned.

Også Joshua Farris har haft problemer med at lande sin quads, men til gengæld har han normalt holdt sammen på de andre spring. Senest tog han en solid 4. plads ved US Nationals.

Japan sender også Takahito Mura, der forrige sæson imponerede ved at kvalificere sig til VM. Denne sæson - både ved GP'erne og de japanske mesterskaber - har dog været skuffende pga. ustabile spring.  

Keiji Tanaka gør sin internationale mesterskabsdebut. Han anses ikke som en større medaljefavorit i dette felt pga. lavere programkomponenter og sin til tider upålidelighed på springene.

Nan Song er outsider til medalje. Han har mangler stadig mere arbejde med præsentationen, men han forsøger de svære spring.

Mine forudsigelser
1. Takahiko Kozuka JPN
2. Denis Ten KAZ
3. Joshua Farris USA
4. Adam Rippon USA
5. Richard Dornbush USA
6. Takahito Mura JPN
7. Nan Song CHN
8. Keiji Tanaka JPN 

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: