tirsdag den 21. januar 2014

Four Continents 2014 forudsigelser - Damer

Murakami, Nagasu, Li og Cesario er medaljekandidater hos damerne ved 4CC 2014.

Damernes felt rummer både Vinter OL 2014 deltagere, som håber på en god konkurrencen inden Sochi - andre deltagere håber på at ende sæsonen på en høj note.

Japanske Kanako Murakami er den regerende bronzevinder, men hun har ikke haft en optimal sæson. Grand Prix resultaterne skuffede, men hun kom stærkt igen ved de japanske mesterskaber og tog sølv plus en OL-plads. Hun har både sværhedsgraden og præsentationen til at tage guld, men hun skal - ligesom mange andre damer i feltet - undgå for mange underrotationer.

Mirai Nagasu har også svinget i sine resultater, men hun er blevet progressivt bedre som sæsonen er forløbet: det er blevet til bronze ved Rostelecom Cup og US Nationals. Dog kan skuffelsen af at ikke blive udtaget til OL have distraheret hende, men hun gjorde det godt ved 4CC i 2011. Her tog hun bronze, selvom hun missede VM-holdet.

Team USA udgør også Samantha Cesario, som har haft en fin sæson med solide resultater. Hun har ikke de allersværeste eller største spring i sit arsenal, men med fejl fra sine konkurrenter har hun en god chance for podiet.

Modsat er landsmand Courtney Hicks. Hun har de eksplosive spring, men har vist en tendens til at lave dyre fejl i det korte program, som gør det svært for hende at holde sig i medaljeposition.

Et spørgsmålstegn er Zijun Li, som imponerede med en 7. plads ved forrige VM. Hun endte på en 10. plads (sidst) ved Cup of China og har ikke konkurreret siden pga. skade. Rygter forlyder dog, at hun igen lander de svære spring i træning. To solide løb er nødvendige, da hun endnu ikke er blevet udnævnt til det kinesiske OL-hold.

Long shots til medaljer er Haruka Imai og Amelie Lacoste. Begge damer har potentiale til at placere i den højere ende af top 10, men ustabile spring har det med at forhindre dette.

Mine forudsigelser
1. Kanako Murakami JPN
2. Mirai Nagasu USA
3. Satoko Miyahara JPN
4. Samantha Cesario USA
5. Courtney Hicks USA
6. Zijun Li CHN
7. Haruka Imai JPN
8. Amelie Lacoste CAN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: