mandag den 2. december 2013

JGP Final 2013 forudsigelser - Herrer

Chen, Jin, Pitkeev og Hino har chance for medalje ved JGP Finalen.

Junior herrernes felt er et interessant mix, hvor det nok bliver kampen mellem præsentation og springene.

Amerikanske Nathan Chen har i sine to JGP-sejre opnået de langt højeste scores i feltet, men utroligt nok er han også den eneste herre i feltet, som ikke forsøger triple axelen. Det er pga. stærk præsentation og back-loading, men det bliver interessant at se, om denne strategi vil være nok i dette felt.

Kinesiske Boyang Jin har også vundet to JGP'er, og forrige år blev det til en 5. plads ved Finalen. Jin forsøger både triple axel, quad tåloop og quad salchow (!), men hans svagere grundløb vil måske holde ham tilbage.

Den regerende JGPF-bronzevinder er Ryuju Hino, og igen taler odds imod, at han kan ende på podiet. Han forsøger de nødvendige spring (triple axel og quad tåloop), men de andre aspekter af hans løb er så svage, at hans scores aldrig imponerer.

Landsmand Keiji Tanaka tog en 6. plads (sidst) ved Finalen forrige år, men han har været solid denne sæson med to JGP-sejre og sin første nationale juniortitel. Han har bedre præsentation end Hino, men springene bliver stadig nøglen til at komme på podiet.

Rusland kan sende hele to herrer, nemlig Adian Pitkeev og Alexander Petrov. Begge har alle seks triple spring (de forsøger ikke quads) og solid præsentation, så i dette tætte felt kan de muligvis snuppe medalje med stærke fremførelser.

Mine forudsigelser
1. Nathan Chen USA
2. Boyang Jin CHN
3. Keiji Tanaka JPN
4. Adian Pitkeev RUS
5. Alexander Petrov RUS
6. Ryuju Hino JPN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: