fredag den 8. november 2013

Takahashi tager overbevisende føring ved NHK Trophy

Daisuke Takahashi udfører sin spring siddepiruette i det korte program (foto: Getty).

Vi havde sæsonens hidtil bedste herrer korte program-konkurrence ved NHK Trophy 2013, da de fleste herrer holdte sig oprejst.

Hjemmebanefavorit Daisuke Takahashi leverede sit stærkeste i lang tid, da han fik udført et rent program med en quad tåloop, triple axel og triple lutz-triple tåloop. Sammenlagt med stærk koreografi og præsentation kunne han nappe et nyt personligt bedste på 95.55 point, hvilket giver ham en føring på over ti point.

Resten af feltet ligger meget tættere, så sølv og bronze virker meget mere åben. Javier Fernandez lagde ud med et step-out og hænder på quad salchow, men resten af programmet var rent med triple axel og triple lutz-triple tåloop. Han er på en 2. plads med 84.78 point.

Nobunari Oda leverede umiddelbart et fejlfrit program, men hans quad blev overraskende kendt underroteret, og der var indvendigt skær på triple lutz. Dette medført en noget skuffende score på 82.25 point, hvilket giver ham en 3. plads.

Skate America sølvvinder Adam Rippon havde hånd på sin quad tåloop (fuldt roteret), men resten af elementerne blev leveret uden fejl. Et nyt personligt på 82.25 point giver ham en tæt 4. plads.

Takahito Mura havde et par mindre fejl med step-out på quad tåloop-triple tåloop og hånd på triple lutz. Sergei Voronov havde en lidt usikker quad tåloop og kunne kun tilføje en double tåloop, men resten af programmet var uden fejl. De to herrer er på en tæt 5.- og 6. plads.

Jeremy Abbott underroterede stærkt på sin quad tåloop, men han fik til gengæld udført de andre elementer rent. Landsmand Max Aaron havde hånd på sin quad salchow-double tåloop og dernæst et fald på triple lutz. De to herrer er stadig i medaljerækkevidde med en 7.- og 8. plads.

Russiske Konstantin Menshov faldt på en underroteret triple lutz, hvilket betyder en 9. plads.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Daisuke TAKAHASHI

JPN
95.551
2Javier FERNANDEZ

ESP
84.782
3Nobunari ODA

JPN
82.703
4Adam RIPPON

USA
82.254
5Takahito MURA

JPN
79.975
6Sergei VORONOV

RUS
79.806
7Jeremy ABBOTT

USA
78.787
8Max AARON

USA
76.218
9Konstantin MENSHOV

RUS
73.579

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: