fredag den 8. november 2013

Asada vinder det korte program ved NHK Trophy

Mao Asada udfører sit korte program "Nocturne" ved NHK Trophy 2013 (foto: Getty)

Dag 1 af NHK Trophy 2013 sluttede med damernes korte programmer. Team Japan klarede sig igen godt, da de kunne tage et par topplaceringer (på trods af nogle fejl).

Hjemmefavorit Mao Asada havde en smuk, men ikke teknisk fejlfri fremførelse. Hun havde to fødder og step-out på triple axelen (fuldt roteret), og bagenden på hendes triple loop-double loop blev kendt underroteret. Hendes triple flip og level 4 pirutter og trin var dog stærke, og en score på 71.26 point giver hende føringen.

Landsmand Akiko Suzuki havde også nogle småfejl: 3-3 kombination blev kun til en triple tåloop-double tåloop, og landingen på triple flip var lidt usikker. Stærk præsentation betød dog et sæsons bedste på 66.03 point og en foreløbig solid 2. plads.

De næste to piger står lige med 62.83 point. Elena Radionova havde hånd på sin triple lutz, men hun tænkte hurtigt og overraskede med en triple loop-triple tåloop i anden halvdel. En højere tekniske score giver hende 3. pladsen.

Gracie Gold havde nogle småfejl, da 3-3 kombinationen kun blev til en triple lutz-double tåloop, og hun havde step-out på triple loop. Hun er nu på en 4. plads.

Italienske Valentina Marchei imponerede med et rent program, hvor hun bl.a. fik landet triple salchow og triple lutz-double tåloop. Et nyt personligt bedste på 61.90 point giver hende en tæt 5. plads.

GP-debutant Satoko Miyahara imponerede med triple lutz-triple tåloop og triple flip, men springene var lidt små, og lutzen blev kendt underroteret. Hun er nu på en 6. plads med et nyt personligt bedste på 58.39 point.

Alena Leonova havde et fald på sin triple-triple (underroteret) kombination, men hun fik leveret resten af sine elementer. Dette var nok til en 7. plads.

Både Mirai Nagasu og Elene Gedevanishvili havde adskillige springfejl bl.a. underroterede de kraftigt (<<) på et solo triple spring. De er nu på en fjern hhv. 8.- og 9. plads.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Mao ASADA

JPN
71.261
2Akiko SUZUKI

JPN
66.032
3Elena RADIONOVA

RUS
62.833
4Gracie GOLD

USA
62.834
5Valentina MARCHEI

ITA
61.905
6Satoko MIYAHARA

JPN
58.396
7Alena LEONOVA

RUS
55.867
8Mirai NAGASU

USA
51.018
9Elene GEDEVANISHVILI

GEO
45.149

Se flere detaljer her.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Måske ikke en teknisk fejlfri fremførelse, men stadig et meget stærkt teknisk program. Elsker hendes Nocturne, og hendes fortolkning a musikken, programmet er samlet set meget gennemført dog lagde jeg mærke til at hun har ændret choreografien nogle steder siden sidst.
akiko gjorde det også rigtig godt, og leverede varen. Elena's korte program passer virkelig godt til hendes personlighed og kostume.
er dog lidt skuffet over Mirai havde så mange problemer med springene

Cathrine Hoang sagde ...

Ja, alle i top 3 leverede solide fremførelser. Asada er utrolig stærk teknisk, bare det at hun kan rotere en triple axel (noget ingen anden dame forsøger pt). Hendes tekniske score på 36.89 var et stykke over de andre damers. Jeg ville bare påminde, at hendes scoringspotentiale er så meget større.

Jeg græder stadig lidt tårer over Nagasu. Så meget potentiale, der ikke er blevet udfoldet...