onsdag den 20. november 2013

Rostelecom Cup 2013 forudsigelser - Parløb

Savchenko/Szolkowy, Moore-Towers/Moscovitch, Stolbova/Klimov og Bazarova/Larionov er medaljekandidaterne ved Rostelecom Cup 2013.

Parløbernes konkurrence har potentialet til at bringe nogle overraskelser.

Favoritter er nok Aliona Savchenko og Robin Szolkowy, som vandt Cup of China. Tyskerne har stærk præsentation, men de er sårbare pga. deres høje sværhedsgrad (kast triple axel og side-om-side triple salchow), som de endnu ikke har været i nærheden af at ramme. Parret har brug for rene programmer for at genindsætte sig som kandidater til OL-guld.

Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch er legitime trusler til guld. Parret begyndte sæsonen en sejr ved US Int'l FS Classic og sølv ved Skate America. Begge gange løb de nær rent med høj sværhedsgrad, og begge gange opnåede de højere scores end Savchenko/Szolkowy gjorde ved Cup of China.

Bronze bliver højst sandsynlig en kamp mellem to russiske par. Ksenia Stolbova og Fedor Klimov overraskede lidt med at tage bronze ved Skate America, og forrige uge bakkede de dette op med en solid sejr ved Warzaw Cup. Parret har en fordel med solide side-om-side spring.

Landsmænd og træningsmakkere Vera Bazarova og Yuri Larionov skuffede i forrige uges Trophée Eric Bompard, hvor de tog en 4. plads. Her kiksede de alle side-om-side spring, og selvom deres stærke parelementer hjælper dem, har de ikke råd til at lave så mange fejl igen, hvis de vil gøre håb om medalje.

Resten af feltet er en smule længere tilbage (det er alle ret nye par). Amerikanske Alexa Scimeca og Chris Knierim tog en 5. plads ved Cup of China, hvor de havde fejl på alle side-om-side spring. Kvaliteten på de andre elementer tyder dog på, at de godt kan nappe en 5. plads igen.

Landsmænd Lindsay Davis og Rockne Brubaker skuffede med en 6. plads ved Skate Canada, hvor de lavede dyre fejl på både løft og kast. Derudover er deres kemi på isen ikke-eksisterende.

Julia Antipova og Nodari Maisuradze gør deres GP-debut. Parret startede sæsonen med en 4. plads ved Cup of Nice, hvor de især lavede kostbare fejl i det korte program.

Japanske Narumi Takahashi og Ryuichi Kihara tog en 8. plads (sidste) ved NHK Trophy, og grundet deres svage parelementer vil de få svært ved at forbedre denne placering.

Mine forudsigelser
1. Aliona Savchenko / Robin Szolkowy GER
2. Kirsten Moore-Towers / Dylan Moscovitch CAN
3. Ksenia Stolbova / Fedor Klimov RUS
4. Vera Bazarova / Yuri Larionov RUS
5. Alexa Scimeca / Chris Knierim USA
6. Lindsay Davis / Rockne Brubaker USA
7. Julia Antipova / Nodari Maisuradze RUS
8. Narumi Takahashi / Ryuichi Kihara JPN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: