onsdag den 20. november 2013

Rostelecom Cup 2013 forudsigelser - Herrer

Farris, Machida, Fernandez og Kovtun er potenielle medaljetagere ved Rostelecom Cup.

Igen er herrernes felt fyldt med uforudsigelige atleter, der har det med at overraske (på godt og ondt).

Favorit er nok Tatsuki Machida, der vandt Skate America på ganske overbevisende manerer. Han så utrolig stabil ud med quaden og de andre spring, omend man må huske på, at han stadig har en forhistorie med at kikse senere i sæsonen. En top 4 placering burde dog sikre ham en plads i Finalen.

Europamester Javier Fernandez er også en guldkandidat, men efter et lovende Japan Open skuffede han fælt ved NHK Trophy, hvor han efter dyre springfejl endte på en samlet 5. plads. Han får dog solide programkomponenter, så kan han få landet sine quad salchows, kan han vel få snuppet en medalje (en finaleplads er usandsynlig).

På hjemmebane har vi Maxim Kovtun, som solidt tog sølv ved Cup of China. Det var de mange quads som bragte ham foran, for han mangler stadig en del arbejde med præsentationen. Han har chance for medalje igen, men han mangler stadig at bevise pålidelighed på senior niveau.

Fra USA har vi Joshua Farris og Richard Dornbush, som begge endte på en 5. plads ved deres første Grand Prix med nogenlunde ens scores. Begge herrer mangler stadig at finde pålidelighed med deres quads, men deres andre triple spring og kvaliteter plejer at være nok til en midterplacering.

På hjemmebane har vi også Artur Gachinski og Konstantin Menshov, som begge lidt skuffende måtte nøjes med en 8. plads ved deres første Grand Prix. De to russere er ikke kendt for at have de stærkeste programkomponenter, så nøglen bliver virkelig at lande de store spring.

Misha Ge gør sin GP-debut. Han begyndte sæsonen med sølv ved Asian FS Trophy. Han er en god entertainer på isen, men mangler stadig en (roteret) triple axel. Peter Liebers tog en 7. plads ved Cup of China.

*Den franske kunstskøjteunion har (igen) trukket Brian Joubert fra konkurrencen.

Mine forudsigelser
1. Tatsuki Machida JPN
2. Javier Fernandez ESP
3. Maxim Kovtun RUS
4. Joshua Farris USA
5. Konstantin Menshov RUS 
6. Richard Dornbush USA 
7. Artur Gachinski RUS 
8. Peter Liebers GER 
9. Misha Ge UZB

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: