søndag den 20. oktober 2013

Volosozhar/Trankov tager Skate America titel med ny verdensrekord

Volosozhar/Trankov udfører deres lange program til Jesus Christ Superstar. (Foto: AP)

Dag 3 af Skate America begyndte med parløbernes lange programmer, hvor top 3 løb deres hidtil bedste.

Førerne Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov satte ikke en skøjte forkert i deres lange program. Highlights var triple twist, side-om-side triple salchow og triple tåloop samt kast triple loop og salchow, og deres store elementer blev tildelt mange +3'ere i GOE. Deres FS score på 154.66 point er en ny verdensrekord, og russerne kunne tage guldet med en margin på næsten 30 point!

Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch imponerede også med et nær rent program med bl.a. to triple tåloops i sekvens, kast triple loop og triple salchow og stærke løft. Den eneste fejl var en lidt usikker landing på triple salchow fra ham. Canadierne scorede et nyt personligt bedste på 136.94 point, og de kunne snuppe sølv. Med en +200 score kan de vist også anses som Vinter OL medaljekandidater.

Ksenia Stolbova og Fedor Klimov løb overordnet solidt og fik bl.a. landet side-om-side triple tåloop-double tåloop-double tåloop. Der var dog et par småfejl: step-out på kast triple flip, og begge havde usikre landinger på double axelen. Et nyt personligt bedste på 122.55 point sikrede dem karrierens anden GP-bronzemedalje.

Hjemmefavoritter Caydee Denney og John Coughlin havde et godt comeback, og de landede faktisk alle deres elementer, omend kvaliteten ikke var så høj som medaljetagernes. De rykkede op på en 4. plads.

Stefania Berton og Ondrej Hotarek havde et par store fejl, da hun singlede side-om-side salchow samt havde to fødder på kast triple loop. Italienerne faldt til en 5. plads.

Marissa Castelli og Simon Shnapir fik landet kast quad salchow (på to fødder), men de havde to andre større fejl. Landsmænd Felicia Zhang og Nate Bartholomay landede alle deres elementer, men de havde generelt lavere levels på elementerne. De to par endte på en 6.- og 7. plads

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Tatiana VOLOSOZHAR / Maxim TRANKOV

RUS
237.7111
2Kirsten MOORE-TOWERS / Dylan MOSCOVITCH

CAN
208.4522
3Ksenia STOLBOVA / Fedor KLIMOV

RUS
187.3533
4Caydee DENNEY / John COUGHLIN

USA
182.4364
5Stefania BERTON / Ondrej HOTAREK

ITA
180.2745
6Marissa CASTELLI / Simon SHNAPIR

USA
177.1156
7Felicia ZHANG / Nathan BARTHOLOMAY

USA
168.4277
8Margaret PURDY / Michael MARINARO

CAN
146.2888

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: