onsdag den 30. oktober 2013

Cup of China 2013 forudsigelser - Parløb

Pang/Tong, Savchenko/Szolkowy og Peng/Zhang er podiefavoritter ved Cup of China.

I parløbernes disciplin ser vi også mange internationale sæsondebuter.

Favoritter er selvfølgelig Aliona Savchenko og Robin Szolkowy, der er 4 gange verdensmestre. I dette felt burde kombinationen af deres tekniske elementer og høje programkomponenter være nok til at give dem guld, med mindre de nedsmelter. Det vil blive spændende at se, om de overhovedet kan komme i nærheden af rivalerne Tatiana Volosozhar og Maxim Trankovs scores. Tyskerne har intensivt trænet kast triple axel i off-sæsonen i håb om at indhente point der.

De regerende Cup of China mestre er Qing Pang og Jian Tong. Parret er feltets veteraner, men med alderen er der også kommet skader, og ved forrige VM måtte kineserne nøjes med en 5. plads. Parret har på det seneste haft en del problemer med side-om-side springene, men deres programkomponenter burde holde de resterende par af pinden.

På hjemmebane har vi også Cheng Peng og Hao Zhang, der tog en 5. plads forrige år. Parret er teknisk stærke med bl.a. quad twist, men forståeligt nok mangler præsentationen stadig en del arbejde hos det nye par. De virkede dog i god form ved en intern kinesisk sommerkonkurrence.

Resten af feltet virker mere åbent. Fra USA har vi Alex Scimeca og Chris Knierim, som i deres første sæson sammen kvalificerede sig til VM, hvor de tog en solid 9. plads (foran Peng/Zhangs 11. plads). Han har dog døjet med skade i off-sæsonen, og ved Ondrej Nepela Trophy kiksede han alle side-om-side spring; det blev derfor kun til en skuffende 3. plads (med lav score).

Landsmænd Felicia Zhang og Nathan Bartholomay har også udvist upålidelighed i deres unge partnerskab. Ved Skate America blev det kun til en 7. plads, omend parret havde et ganske solidt langt program.

Russiske Anastasia Martiusheva og Alexei Rogonov har taget to senior B-sølvmedaljer denne sæson. I dette felt bliver en podieplads nær umulig pga. deres kroniske problemer med side-om-side springene.

Franske Daria Popova og Bruno Massot tog en 7. plads ved forrige EM, men de begyndte denne sæson med en skuffende 5. plads ved forrige uges Cup of Nice.

Mine forudsigelser
1. Aliona Savchenko / Robin Szolkowy GER
2. Qing Pang / Jian Tong CHN
3. Cheng Peng / Hao Zhang CHN
4. Felicia Zhang / Nathan Bartholomay USA
5. Alexa Scimeca / Chris Knierim USA
6. Anastasia Martiusheva / Alexei Rogonov RUS
7. Daria Popova / Bruno Massot FRA
8. Xuehan Wang / Lei Wang CHN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: