onsdag den 30. oktober 2013

Cup of China 2013 forudsigelser - Herrer

Yan, Reynolds, Kozuka og Ten elsker sort/hvid - og skal deltage i Cup of China 2013.

Hvis tendensen fortsætter, så vil herrernes konkurrence igen være den sværeste at forudse. Det må være det olympiske pres og de planlagte quads, som presser springstabiliteten helt i bund.

Japanske Takahiko Kozuka er den eneste herre i feltet, som har en Grand Prix-titel på sit resumé. Ikke desto mindre skuffede han for to uger siden ved Skate America, hvor han lavede nogle dyre springfejl og måtte nøjes med en samlet 6. plads. Han har igen chancen for at tage titlen pga. sine gennemgående kvaliteter, men han skal lande springene.

Kevin Reynolds har endnu ikke vundet nogle GP-medaljer, og derfor var det ekstra overraskende, da han forrige sæson vandt Four Continents og tog en 5. plads ved VM. Canadierens styrke ligger hans mange quads, og den stigende succes har også medført stigende programkomponenter. Han måtte dog trække sig fra Japan Open i start oktober, så det er lidt uvist, om han kommer i topform.

Værtsnation Kina sender to medaljekandidater. Den ene er tidligere Cup of China bronzevinder Nan Song, som kan være en blandet pose. Hans præsentation mangler stadig noget arbejde, men han forsøger de svære spring, og dermed kan rene programmer give ham en medaljechance.

Landsmand og juniorverdensmester fra 2012 Han Yan gør sin GP-debut. Yan er et stort talent med superb grundløb og store spring, og dette medførte forrige sæson til overraskende bronze ved Four Continents (hvor han slog Songs 6. plads). Ligesom de andre herrer er han dog også noget uforudsigelig.

Den regerende VM sølvvinder Denis Ten gør forhåbentlig sin sæsondebut. Han måtte trække sig fra Skate America pga. sygdom og rygsmerter, og han har valgt at deltage her på trods, at han stadig lider af rygsmerter. Ten overraskede alle med sit VM-sølv, da han ellers hele sæsonen havde løbet skuffende. Ten har potentialet til at vinde, men disse tilbageslag dæmper forventningerne.

Florent Amodio skuffede med en 12. plads ved VM, men han har sidenhen forladt Morozov og træner med Katia Krier og Shanetta Folle. Han begyndte sæsonen med en sejr ved French Master's, omend med meget lave scores - franskmanden er normalt heller ikke en tidlig sæsonstarter.

Rusland sender Maxim Kovtun, som forrige sæson vandt Junior Grand Prix Finalen, men senere skuffende med en 17. plads ved VM. Kovtun forsøger ambitiøst både quad tåloop og quad salchow i begge programmer, men ved de russiske interne konkurrence så han ud til at kæmpe med sværhedsgraden.

Amerikanske Richard Dornbush har kæmpet med springstabiliteten siden sin seniordebut - inklusionen af quads ser ud til at være grunden. Han har heller ikke fået en godt start på denne sæson, da han tog en skuffende 4. plads ved Finlandia Trophy. Potentialet til en podieplads er dog der.

*Update: Kevin Reynolds har trukket sig pga. støvleproblemer.

Mine forudsigelser
1. Kevin Reynolds CAN
2. Takahiko Kozuka JPN
3. Nan Song CHN
4. Han Yan CHN
5. Florent Amodio FRA
6. Richard Dornbush USA
7. Denis Ten KAZ
8. Maxim Kovtun RUS
9. Peter Liebers GER
10. Yi Wang CHN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: