torsdag den 24. januar 2013

U.S. Nationals 2013 forudsigelser - Herrer

Jeremy Abbott er tre gange amerikansk mester. (Foto: Getty)

De amerikanske herrer fylder måske ikke toppen på de internationale podier, men feltets dybde forsætter med at være utroligt. Kampen om de to pladser til VM er åbne og nervepirrende.

Favorit er nok den regerende mester Jeremy Abbott, der dog ikke har haft en bedste sæson indtil videre. En rygskade har betydet en 5. plads ved Skate America og sølv ved TEB i et svagere felt. Abbotts programkomponenter vil holde ham oppe til en vis grad, men han skal stadig lande de fleste spring - han har dog klogt valgt at undlade quaden i sit korte program.

Den regerende bronzevinder Ross Miner har nok haft den bedste sæson i feltet med en 5.- og 3. plads ved GP'erne i dybe felte. Hans score ved NHK Trophy er den højeste blandt feltet. Miner er en solid løber, men det er uvist hvor stabil hans quad salchow er.

Richard Dornbush skuffede slemt forrige år med en 13. plads, men denne sæson er det gået bedre. Det blev til sølv ved Finlandia Trophy, men han kunne ikke helt gentage dette ved GP'erne, hvor det blev til en 5.- og 6. plads. Hans scoringspotentiale er større end Miners, men han er til gengæld også mere ustabil.

(Internationalt) ret ukendte Max Aaron har haft en stærk sæson med guld og sølv ved sine to Senior B konkurrencer samt en sejr ved de sektionale konkurrencer. Aaron er kendt for sin ret stabile spring - deriblandt quad salchow - men hans programkomponenter vil holde ham nede, med mindre de andre laver fejl.

Den regerende sølvvinder Adam Rippon ser ud til være blevet overhalet udenom mht. springene. Quaden er droppet, og triple axelen fortsætter med at give problemer. En kun 4.- og 8. plads ved GP'erne tegner ikke godt, men 100% rene programmer kan måske holde ham på podiet.

Udfordrere til de lavere trin af podiet tæller også Armin Mahbanoozadeh, Douglas Razzano, Keegan Messing og Stephen Carriere.

De internationale juniorer Joshua Farris og Jason Brown deltager også. Begge er nok garanteret en tur til Junior VM, men stærke programmer kan måske give dem en medalje.

Mine forudsigelser
1. Jeremy Abbott
2. Ross Miner
3. Richard Dornbush
4. Max Aaron
5. Adam Rippon
6. Jason Brown
7. Joshua Farris
8. Armin Mahbanoozadeh
9. Stephen Carriere
10. Keegan Messing

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: