lørdag den 12. november 2011

Shibutani'erne tager sejr ved NHK Trophy 2011

Maia og Alex Shibutani udfører deres dansepiruette i fridansen. (Foto: Getty Images)

Det blev en særdeles tæt kamp om guld under isdansernes fridans, men amerikanske Maia Shibutani og Alex Shibutani viste igen, at de har nerver af stål. Deres charmerende program blev leveret med lethed og præcision, og alle elementer blev tildelt level 4 undtagen de to trinsekvenser, som var level 3 og 2. Parret vandt den tekniske score, og deres sæsons bedste FD score på 92.83 point var nok til at rykke dem op til guld. Med deres første GP sejr er parret videre til Finalen for første gang.

Sølle 0.09 point bagud endte Kaitlyn Weaver og Andrew Poje. Deres dramatiske fridans opnåede dagens bedste programkomponter, men en level 2 piruette og fradrag på -1.00 point for et for langt løft betød forskellen mellen guld og sølv. Deres score på 91.69 point var dagens andenbedste, og med sæsonens anden sølvmedalje er de også videre til Finalen.

Førerne Elena Ilinykh og Nikita Katsalapov debuterede deres fridans til "Ave Maria", men parret mistede mange tekniske point, da flere af deres elementer blev leveret lidt usikkert. Deres score på 87.65 point betød, at de faldt til en samlet 3. plads.

Nelli Zhiganshina og Alexander Gazsi tog sæsonens anden 4. plads ved en Grand Prix.

For resten af feltet var det lidt af en uheldig dag: Alexandra Paul havde et uheldigt sammenstød med det italienske par under morgentræningen, som betød, at hun måtte have 20 sting i låret! Ikke overraskende måtte Paul/Islam trække sig fra konkurrencen - forhåbentlig vil denne nye skade ikke ende parrets sæson. Lynn Kriengkrairit og Logan Giulietti-Schmitt havde voldsomt sammenstød med Cathy og Chris Reed under opvarmningen, så Lynn fik et snit i sin arm. Begge par kunne dog fortsætte med konkurrencen.

Resultat
Pl.NameNationPointsSDFD
1Maia SHIBUTANI / Alex SHIBUTANI

USA
151.8531
2Kaitlyn WEAVER / Andrew POJE

CAN
151.7622
3Elena ILINYKH / Nikita KATSALAPOV

RUS
149.4813
4Nelli ZHIGANSHINA / Alexander GAZSI

GER
136.1244
5Lorenza ALESSANDRINI / Simone VATURI

ITA
133.2955
6Lynn KRIENGKRAIRUT / Logan GIULIETTI-SCHMITT

USA
126.3966
7Cathy REED / Chris REED

JPN
123.2287
WDAlexandra PAUL / Mitchell ISLAM

CAN
7

Se flere detaljer på isuresults.com

Ingen kommentarer: