mandag den 25. april 2011

VM 2011 forudsigelser - Damer

Damernes podium ved VM 2007. Yuna Kim, Miki Ando og Mao Asada er igen favoritter til at tage medalje i 2011.

Damernes kvalifikationsrunde finder sted i morgen. Top 12 (ud af 26) vil slutte sig til de 18 direkte deltagere i det korte program.

Vi har i år tre storfavoritter til podiet, og de er alle tidligere verdensmestre. Den første er Miki Ando, som har haft en utrolig solid sæson med 4 sejre ud af 5. Hendes spring har været utrolig pålidelige, hvilket hun især viste ved 4CC, hvor hun leverede to helt rene programmer og opnåede sæsonens højeste score. Der er derfor måske ikke så megen plads til forbedring, så hvis andre også skøjter fejlfrit, kan de muligvis slå hende, med mindre Ando vælger et (endnu) sværere springlayout.

Den regerende verdensmester Mao Asada er langsomt blevet bedre og bedre som sæsonen har skredet frem, og med denne måneds forsinkelse har hun haft endnu mere tid til at arbejde med springene. Modsat sine konkurrenter forsøger hun en triple axel i det korte program og 7 triple spring i det lange, og dette giver hende en større basisværdi - så hendes placering kommer nok an på hvor mange fejl, hun laver.

Den olympiske mester Yuna Kim gør sin store sæsondebut, hvilket måske kan være til hendes fordel. Alle de andre damer har haft en lang sæson og er måske udbrændte, mens hun stadig selv er frisk. Kim har dog også andre fordele: hun er den eneste dame, som solidt udfører en triple-triple kombination i begge programmer, hun får høje GOE'er og programkomponenter, og så har hun aldrig i sin karriere endt ude for podiet!

De amerikanske damer er ikke medaljefavoritter, men de kan måske nappe bronze, hvis de skøjter fejlfrit og andre laver fejl. Deres største mål er dog måske at genvinde de 3 startpladser. Grand Prix Finale mesteren Alissa Czisny har haft sit livs bedste sæson, men hendes historik ved VM tæller en skuffende 15.- og 11. plads. Som altid er springene det store spørgsmålstegn: vil hun lande dem eller ej? Rachael Flatt virker på rette bane igen med sit nye korte program, men hun får brug for at lande en triple-triple kombination for at kunne være konkurrencedygtig.

Fra Europa er det største medaljehåb Carolina Kostner, som har haft en mere solid sæson end ellers. Kostner får altid høje programkomponenter, men hendes lettere springlayout betyder, at hun for at lande på podiet skal skøjte fejlfrit, hvilket hun aldrig gør. Hun har fornylig re-introduceret sin triple flip, hvilket har betydet lavere springstabilitet. Finske Kiira Korpi har også alle elementerne i sine programmer til at være en medaljetrussel, men indtil videre har hun lavet alt for mange fejl til at være en faktor. Hold også øje med Viktoria Helgesson samt Elene Gedevanishvili (der nu træner under Nikolai Morozov). Alle piger har en top 10 placering på deres resumé.

Kanako Murakami gør sin VM-debut, og jeg tænker at hun sagtens kan være et wildcard til bronze. Hendes spring er blevet mere stabile, og for nylig leverede hun to rene programmer ved en regional konkurrence. Hold også øje med canadiske Cynthia Phaneuf, som endte på en 5. plads sidste år. Denne sæson har været ret svingende, men hun har brug for at holde sammen på nerverne, hvis hun sammen med Amélie Lacoste skal fastholde Canadas to startpladser.

På hjemmebane har vi Ksenia Makarova og Alena Leonova, som ikke er medaljefavoritter, men en top 10 placering burde være mulig. Begge piger har været utrolig upålidelige med deres spring denne sæson, så de har brug for at bevise, at de kan konkurrere - især med de unge russiske talenter der er på vej. Dette kan meget vel være deres sidste VM-optræden.

Danmark er repræsenteret af Karina Johnson, som endte på en 35. plads sidste år.

Mine forudsigelser
GULD - Yuna Kim KOR
SØLV - Mao Asada JPN
BRONZE - Miki Ando JPN

Se flere detaljer på isuresults.com

Ingen kommentarer: