mandag den 25. april 2011

VM 2011 forudsigelser - Isdans

Pechalat/Bourzat, Davis/White og Virtue Moir er medaljefavoritter ved VM 2011. Her er de ved Grand Prix Finalen 2009-10. (Foto: Getty Images)

Isdanserne har deres kvalifikationsrunde i morgen. Her vil top 10 (ud af 17) fortsætte til den korte dans med 15 andre par.

I isdansernes disciplin er der ret stor enighed om, hvem medaljefavoritterne er. Meryl Davis og Charlie White er ubesejrede denne sæson, så de er meget tæt på at blive de første amerikanske verdensmestre i isdans. De har hele pakken: de svære elementer, koreografien og stabiliteten, men en ting som nogle fans måske er lidt kede af, er at deres programmer ikke er helt så "wow" i forhold til de forrige sæsoner. Skulle alt gå galt, burde de stadig gå med sølvet.

De regerende verdensmestre Tessa Virtue og Scott Moir er lidt et par spørgsmålstegn. De slog Davis og White i den korte dans ved 4CC, men trak sig under fridansen, som endnu ikke er blevet fuldført til ende i konkurrence denne sæson. Den ekstra måneds træningstid burde være til deres fordel, så hvis de skøjter fejlfrit, vil de formentlig slå Davis og White.

Europamestrene Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat er favoritter til bronze, men de kan muligvis tage sølv, hvis Virtue og Moir laver fejl eller trækker sig. Deres programmer har fået god respons, og så virker de mere stabile på de tekniske elementer.

På hjemmebane har vi Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev samt Elena Ilinykh og Nikita Katsalapov. EM-sølvvinderne Bobrova/Soloviev endte på en 8. plads forrige år, og de har faktisk opnået sæsonen tredjebedste samlede score, så de er et wildcard til bronze, hvis andre laver fejl. Ilinykh/Katsalapov gør deres VM-debut, og de ser ud til at peake mod slutningen af sæsonen, så en top 5 placering er skam mulig. Det vigtigste for begge par er at udvise forbedring mod Sochi, hvor de til den tid måske er blevet medaljefavoritter, samt generobre tre startpladser.

Fra USA gør Maia Shibutani og Alex Shibutani samt Madison Chock og Greg Zuerlein deres VM-debut. Shibutani'erne tog sølv ved 4CC med en høj score, så de har også en chance for bronzemedaljen. Chock/Zuerlein burde opnå en top 10 placering, men uanset hvad så er USA sikret tre startpladser til næste år.

Canadiske Vanessa Crone og Paul Porier samt Kaitlyn Weaver og Andrew Poje burde også ende i top 10, men medaljer virker usandsynlige. Crone/Poirier endte på en 7. plads sidste år, og i år startede de sæsonen stærkt, men tingene er gået lidt ned af bakke, især ved 4CC hvor de blev slået af Shibutani'erne. Weaver/Poje har tendens til at lave fejl, men de skulle gerne forbedre deres 17. plads fra 2008.

Hold også øje med Anna Cappellini og Luca Lanotte, som vender tilbage efter at have skiftet trænere og fået ny fridans. De er nu Italiens par nr. 1, så presset er på, at de endelig kan placere højere end en 10. plads.

Danmark er repræsenteret af Katelyn Good og Nikolaj Sørensen, som endte på en 24. plads sidste år. Ungarske Nora Hoffmann og Maxim Zavozin har trukket sig pga. sygdom (Hoffmann).

Mine forudsigelser
GULD - Meryl Davis/Charlie White USA
SØLV - Tessa Virtue/Scott Moir CAN
BRONZE - Nathalie Pechalat/Fabian Bourzat FRA

Få flere detaljer på isuresults.com

Ingen kommentarer: