torsdag den 17. februar 2011

4CC 2011 forudsigelser - Herrer

Daisuke Takahashi opnåede en verdensrekord for det lange program, sidste gang han deltog ved 4CC. (Foto: Getty Images)

Herrernes konkurrence bliver spændende, da vi har en håndfuld af potentielle, men også upålidelige herrer i feltet.

Japan sender et stærk hold, og de har muligvis chance for at optage hele podiet. Den regerende verdensmester Daisuke Takahashi vandt titlen i 2008 med overbevisende programmer, men denne sæson har han kæmpet meget med springene. Han endte uden for podiet ved Grand Prix Finalen og på en 3. plads ved de nationale mesterskaber. Hans programkomponenter vil være de højeste i konkurrencen, men han skal stadig ikke lave for mange fejl. Takahiko Kozuka har derimod haft en god sæson, hvor han lige har vundet de nationale mesterskaber. Han har dog en tendens til at brænde ud i slutningen af sæsonen. Yuzuru Hanyu gør sin ISU mesterskabsdebut. Han har smukke spring, men lavere programkomponenter og fejl i slutningen af sit lange program kan holde ham af podiet.

USA sender i herrernes disciplin ikke top 3, men 4.-6. pladserne. Disse vil ikke blive sendt til VM, men de vil stadig bevise, at deres skuffende nationale mesterskaber var et uheld. Jeremy Abbott sagde, at han sigtede på at peake i slutningen af sæsonen. Denne plan var set i bakspejlet måske ikke klog, men det betyder forhåbentlig gode fremførelser her. Den regerende 4CC-mester Adam Rippon møder et stærkt felt, så det bliver svært for ham at forsvare titlen. Han er ikke favorit til guld, hvilket måske kan hjælp ham. Armin Mahbanoozadeh gør sin ISU mesterskabsdebut.

Canada sender ikke Patrick Chan, så chancen for en medalje til dem virker usandsynlig. Den regerende 4CC-bronzevinder Kevin Reynolds har haft problemer med sine quads og triple axeler, og han har virkelig brug for at lande dem for at have en chance. Shawn Sawyer har ikke det sværeste springlayout, men konkurrencen vil være god opvarming til VM. Det samme gælder for Joey Russell.

Fra Kina har vi Nan Song, som lige har taget bronze ved Asian Winter Games.

Mine forudsigelser
GULD - Daisuke Takahashi JPN
SØLV - Takahiko Kozuka JPN
BRONZE - Jeremy Abbott USA

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: