torsdag den 17. februar 2011

4CC 2011 forudsigelser - Damer

Mao Asada vandt 4CC-titlen i 2008 og 2010. (Foto: Getty Images)

Også i damernes disciplin sender Japan et stærkt hold. Mao Asada er den regerende 4CC-mester, men dette år møder hun større konkurrence, så det er på tide at hun viser de internationale dommer, at hun stadig er en af de bedste. Asada havde en skidt start på sæsonen, men måske hun vil peake senere. Det gjorde hun i hvert fald sidste år, og hun udviste da også stor forbedring ved de nationale mesterskaber. Miki Ando slog Asada ved de nationale mesterskaber, og man kan altid regne med, at hun leverer et stærkt langt program. Det korte program har til gengæld givet hende problemer, så det bliver spændende at se, om hun vil være konservativ med springene. Den regerende 4CC-sølvvinder Akiko Suzuki har været lidt upålidelig med springene, men hun kommer ikke til VM, så forhåbentlig sparer hun ikke på energien her.

USA sender deres top 3 damer, ført an af Alissa Czisny som har haft en fremragende sæson. Hun har slået både Asada og Ando denne sæson, så kan hun holde sig på benene, er hun en trussel til medalje. Rachael Flatt kommer med sit forbedrede nye korte program og håber på at genvinde titlen som frk. pålidelig. Mirai Nagasu gør sin 4CC-debut. Hun har indtil videre i sæsonen skøjtet under sit potentiale, hvilken betyder ingen tur til VM, men hun har alt potentialet til at tage guld.

De canadiske damer er underdogs til podiet. Cynthia Phaneuf er den nykronede canadiske mester, men hun stadig ikke kureret sine springproblemer. Hun tog faktisk sølv ved sin 4CC-debut tilbage i 2004. Amelie Lacoste og Myriane Samson endte på henholdsvis en 7.- og 8. plads sidste år, og det vil være endnu sværere i år at forbedre disse pladser.

Hold også øje med Bingwa Geng, Min-Jeong Kwak samt australske Cheltzie Lee, som gør sin sæsondebut efter skader.

Mine forudsigelser
GULD - Miki Ando JPN
SØLV - Mao Asada JPN
BRONZE - Alissa Czisny USA

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: