tirsdag den 16. februar 2010

Vinter OL - Shen og Zhao vinder guldet!

Wow! Parrenes lange program var en spændende affære, selvom de fleste toppar ikke formåede at skøjte fejlfrit.


Xue Shen og Hongbo Zhao skøjtede et solidt men ikke helt fejlfrit langt program, som var nok til at give dem guldet, hvilket er Kinas første guldmedalje i kunstskøjteløb. De startede solidt ud med at lande begge deres side-om-side spring, nemlig tripel tåloops og en 2axel+2axel sekvens, og det var første gang i sæsonen de landede begge spring rent. Overraskende nok skete programmet eneste fejl ved deres lassoløft, da deres hænder gled fra hinanden, og Shen måtte sættes ned tidligt (heldigvis faldt hun ikke, men løftet var kun level 1). Resten af programmet var rent og inkluderede to solide kast (ikke så gode som de plejer at være). Deres lange program scorede dem et nyt personligt bedste på 139.91 point, og deres samlede score på 216.57 point er en ny verdensrekord. En velfortjent sejr (nu kan jeg ånde lettet op)! Det eneste sørgelige ved denne sejr er, at de formentlig trækker sig tilbage (igen)...


Det var en succesfuld dag for kineserne, da Qian Pang og Jian Tong løb med sølvet. Som det eneste par skøjtede de et fejlfrit program, der bl.a. indeholdt en solid side-om-side 2axel+axel sekvens samt tripel tåloops og to kast timet perfekt til musikken. Ved programmets slutning rejste publikum sig og gav stående ovationer, mens Tong kyssede isen. Parret blev da også belønnet for deres program, det dette scorede dem et nyt personligt bedste på 141.81 point, hvilket er en verdensrekord for det lange program. Pang og Tong vandt altså det lange program! Den samlede score var et nyt personligt bedste på 213.31 point, hvilket trak dem op fra en 4. plads til en samlet andenplads.


Aliona Savchenko og Robin Szolkowy faldt til den samlet tredjeplads, da deres program desværre indeholdt nogle fejl. Savchenko doublede den anden tåloop i deres side-om-side 3tåloop+3tåloop sekvens, og Szolkowy faldt på deres dobbeltaxel. Deres kast og løft var dog solide. Deres lange program scorede 134.64 point og samlet scorede de 210.60 point. Ligesom deres træner Ingo Steuer vinder de også "kun" bronze på trods af, at de er regerende verdensmestre.

Der blev skrevet historie i kunstskøjteløb, da et russisk par for første gang siden 1960 IKKE stod på podiet til Vinter OL. De russiske favoritter Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov havde et meget usikkert program, som kun blev bedømt til aftenens syvendebedste lange program, og dette trak dem ned til en 4. plads. Kavaguti tøvede på deres kast quad salchow, som kun blev til en tripel med hånden på isen. Smirnov faldt på sin dobbeltaxel og fuldførte dermed ikke deres springsekvens, og til slut faldt Kavaguti på deres kast tripel loop. Programmet scorede 120.61 point.

De regerende OL-sølvmedalister Dan Zhang og Hao Zhang formåede ikke at avancere fra deres femteplads efter det lange program. Den eneste fejl i programmet var, da Hao næsten væltede ind i banten på deres side-om-side 2axel-3tåloop kombination. Deres lange program scorede 123.06 point.

Canadiske Jessica Dubé og Bryce Davison var også usikre i deres program, da Dubé igen faldt på deres side-om-side tripel salchows og havde et stepout på kast tripel lutz. Deres program scorede 121.75 point og var nok til at holde dem på en 6. plads.

Maria Mukhortova og Maxim Trankov avancerede en plads til en samlet 7. plads med et langt program, der blev bedømt som aftenens femtebedste. De havde dog problemer med begge deres springelementer, da Mukhortova faldt på tripel salchowen, og Trankov havde hånden på isen på tripel tåloopen.

Der var ingen større overraskelser i Tatiana Volosozhars og Stanislav Morozovs program, da Morozov som sædvanligt havde problemer med side-om-side springene. Som sædvanligt var deres kast og løft gode. Programmet scorede 119.64 point, hvilket lod dem avancere en plads op.

Anabelle Langlois og Cody Hay faldt fra 7. pladsen til en samlet 9. plads. Langlois faldt på deres side-om-side tripel salchows, parret var usikre på 3tåloop-2tåloop kombinationen, og Langlois landede på to fødder på kast tripel lutz.

Top 10 blev rundet af med amerikanske Amanda Evora og Mark Ladwig, hvilket er ret godt, når man tager i betragtning, at dette var deres første store konkurrence.

Resultat
GULD - Xue Shen and Hongbo Zhao CHN – 216.57
SØLV - Qing Pang and Jian Tong CHN – 213.31
BRONZE - Aliona Savchenko and Robin Szolkowy GER – 210.60
4. Yuko Kavaguti and Alexander Smirnov RUS – 194.77
5. Dan Zhang and Hao Zhang CHN – 194.34
6. Jessica Dube and Bryce Davison CAN – 187.11
7. Maria Mukhortova and Maxim Trankov RUS – 185.79
8. Tatiana Volosozhar and Stanislav Morozov UKR – 181.78
9. Anabelle Langlois and Cody Hay CAN – 179.97
10. Amanda Evora and Mark Ladwig USA – 171.92
11. Vera Bazarova and Yuri Larionov RUS – 163.50
12. Nicole Della Monica and Yannick Kocon ITA – 161.60
13. Caydee Denney and Jeremy Barrett – 158.33
14. Vanessa James and Yannick Bonheur FRA – 145.10
15. Anais Morand and Antoine Dorsaz SUI – 144.42
16. Stacey Kemp and David King GBR – 139.94
17. Maylin Hausch and Daniel Wende GER – 138.74
18. Joanna Sulej and Mateusz Chruscinski POL – 125.82
19. Maria Sergejeva and Ilja Glebov EST – 124.90
20. Ekaterina Kostenko and Roman Talan UKR – 120.98

Se flere detaljer på vancouver2010 og ISU.

Ingen kommentarer: