søndag den 6. december 2009

Grand Prix Finalen - Parrenes lange program

Xue Shen og Hongbo Zhao er ellevilde for deres score for det lange program. (Foto: daylife.com)

Wow! Xue Shen og Hongbo Zhao bliver ved med at imponere. Ægteparret tog deres karrieres sjette Grand Prix Finale titel med et næsten fejlfrit program til "Adagio in G Minor", og de udførte bl.a. solide side-om-side tripel tåloops, lange kast og en høj tripel twist. Den eneste fejl i programmet var, at Zhao singlede den første axel i deres 2axel+2axel sekvens. Deres lange program scorede 138.89 point, hvilket er deres nye personlige bedste samt verdensrekord, og parret har nu ved denne konkurrence generobret titlen som indehavere af rekorden for det korte, lange program samt for samlet score.

Deres landsmænd Qing Pang og Jian Tong vandt sølvmedaljen med et dynamisk program til "Impossible Dream". Højdepunkterne i programmet var et kast tripel salchow og tripel loop timet perfekt til musikken. Parret havde også en fejl i programmet, da Tong lagde hånden på isen på deres side-om-side tripel tåloops. Programmet scorede 133.82 point, hvilket er deres nye personlige bedste, og var aftenens andenbedste og trak dem op fra fjerdepladsen til andenpladsen. Samlet set scorede de 201.86 point, hvilket er første gang de scorer 200+ point.

Aliona Savchenko og Robin Szolkowy kunne ikke genskabe magien de havde ved Skate Canada; Savchenko landede forlæns på deres side-om-side tripel tåloops, og parret kunne derfor ikke udføre deres planlagte 3tåloop+3tåloop sekvens. Desuden havde hun et step-out på deres kast tripel flip. De scorede 127.24 point, hvilket var aftenens fjerdebedste score, og parret faldt fra andenpladsen til tredjepladsen.

Igen skøjtede Maria Mukhortova og Maxim Trankov et rent program til "Love Story", der blev bedømt til aftenens tredjebedste. Alligevel faldt de til en samlet fjerdeplads, ca. 2 point væk fra podiet.

Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov trak sig op på femtepladsen med et program, der var lidt upoleret nogle steder. Dan Zhang og Hao Zhang faldt til sidstepladsen med et program, der slet ikke gør noget godt for dem. Vær sød at ændre det inden OL!

Resultat
Guld - Xue Shen/Hongbo Zhao CHN - 214.25
Sølv - Qing Pang/Jian Tong CHN - 201.86
Bronze - Aliona Savchenko/Robin Szolkowy GER - 200.38
4. Maria Mukhortova/Maxim Trankov RUS - 198.35
5. Yuko Kavaguti/Alexander Smirnov RUS - 183.01
6. Dan Zhang/Hao Zhang CHN - 180.25

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: