lørdag den 5. december 2009

Grand Prix Finalen - Herrenes korte program

Daisuke Takahashi skøjter sit korte program. (Foto: daylife.com)

Herrenes konkurrence startede med et brag, da hele 4 mænd opnåede et nyt personligt bedste for deres korte program.

Japanske Daisuke Takahashi fik endelig det comeback fra sin skade, som han havde håbet på. Hans tango korte program til "Eye" af Coba indeholdt fænomenale trinsekvenser og solide spring: en 3flip-3tåloop kombination, en tripel axel og en tripel lutz. Programmet scorede ham et nyt personligt bedste på 89.95 point, hvilket er den andenhøjeste score nogensinde for et kort program!

Kun 0.10 point bagefter ligger Evan Lysacek, der skøjtede et dramatisk program til "Firebird". Han udførte en tripel axel, en 3lutz-3tåloop kombination og en tripel flip. Lysacek opnåede samme score for programkomponenterne som Takahashi, men var 0.10 point bagud på den tekniske score.

På tredjepladsen ligger Nobunari Oda, der ligeledes udførte et fejlfrit program og opnåede et personligt bedste på 87.65 point.

Johnny Weir skøjtede også et meget solidt program, der scorede ham et nyt personligt bedste på 84.60 point. I dette stærke felt var det dog kun nok til en foreløbig fjerdeplads.

Den regerende Grand Prix Finale-mester Jeremy Abbott startede sit program godt ud med en solide 3flip-3tåloop kombination. Han havde derefter en usikker landing på sin tripel axel og faldt derefter på sin tripel lutz.

Førstereserven Tomas Verner var den eneste mand, der forsøgte en quad, nemlig en 4tåloop-3tåloop kombination som han udførte solidt. Ting gik dog galt, da han singlede både sin tripel axel og tripel lutz.

Stillingen efter det korte program
1. Daisuke Takahashi JPN - 89.95
2. Evan Lysacek USA - 89.85
3. Nobunari Oda JPN - 87.65
4. Johnny Weir USA - 84.60
5. Jeremy Abbott USA - 76.65
6. Tomas Verner CZE - 70.17

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: