onsdag den 18. november 2009

Skate Canada forudsigelser: Parløb

Aliona Savchenko og Robin Szolkowy håber på et bedre resultat end ved Trophée Eric Bompard, hvor de endte på en skuffende 3. plads. (Foto: daylife.com)

Alle tre medalister fra Trophée Eric Bompard skal møde hinanden igen ved Skate Canada:

De regerende verdensmestre Aliona Savchenko og Robin Szolkowy (GER) virkede uovervindelige efter deres korte program ved Trophée Eric Bompard, hvor de scorede hele 72.98 point (personlige bedste), men deres lange program var en helt anden historie: 2 forfejlede side-om-side springelementer, et fald på deres flyversekvens (meget sjældent i skøjteløb), en totalt mislykket dødsspiral (ingen point) og en singlet kast salchow. En sådan nedsmeltning har jeg aldrig set fra et par før, og den betød at Savchenko og Szolkowy røg ned på en 3. plads. Kort tid efter annoncerede parret, at de ville udskifte deres lange program. Det vil derfor betyde, at de debuterer et helt nyt program, og at de formentlig ikke er helt trygge ved koreografien ved Skate Canada. Guld vil sikre dem en billet til finalen, men sølv kan også gøre gennem en tie-breaker.

Russiske Maria Mukhortova og Maxim Trankov (billedet t.h.) kender alt til nedsmeltninger i det lange program, fordi de konstant oplevede dem sidste sæson. Derfor var det en (positiv) overraskelse, at de var i stand til at udføre to rene programmer ved Trophée Eric Bompard og tog deres første senior Grand Prix guld. De vil selvfølgelig bevise, at deres sejr ikke var et lykketræf.

På hjemmebane har vi Jessica Dubé og Bryce Davison, der havde et skuffende VM sidste sæson, da de endte på en 7. plads efter at have vundet bronze i 2008. De har dog startet denne sæson godt ud med deres sølv ved Trophée Eric Bompard og håber selvfølgelig på et lignende resultat denne uge. De skal dog forbedre deres tripel twist samt deres kast i håb om at vinde guld.

Underdogs til en medalje er Caydee Denney og Jeremy Barrett (USA), der endte på en 4. plads ved NHK Trophy. De er et par, der normalt ikke laver store fejl i deres programmer, men ved NHK havde de desværre en del fejl i deres lange program, der betød at de faldt fra 3. pladsen til en samlet 4. plads.

Mine gæt:
Guld - Aliona Savchenko og Robin Szolkowy GER
Sølv - Maria Mukhortova og Maxim Trankov RUS
Bronze - Jessica Dubé og Bryce Davison CAN

Se hele listen af deltagere her.

Ingen kommentarer: