onsdag den 18. november 2009

Skate Canada forudsigelser: Isdans

Tessa Virtue og Scott Moir udfører deres twizzles i fridansen ved Trophée Eric Bompard 2009, som de vandt. (Foto: daylife.com)

Skate Canada International er den sidste Grand Prix i sæsonen (eksl. finalen) og finder sted denne weekend i Kitchener, Ontario i Canada. Efter denne konkurrence ved vi endelig hvem, der har kvalificeret sig til Grand Prix Finalen.

Canadiske Tessa Virtue og Scott Moir er selvfølgelig favoritter til at tage guldet på hjemmebane. Ved deres Grand Prix Trophée Eric Bompard vandt de guldet med en margin på 16 point, og det ville ikke være overraskende hvis det samme skete her. Sidste sæson var de ude første halvdel af sæsonen pga. en skade i Virtues ben, men de kom stærkt igen og vandt sølv ved Four Continents Championship og bronze ved VM. Alt fra 1. til 4. pladsen ved Skate Canada sikrer dem en plads i finalen, men der er et stort pres på dem om at vinde guldet, især da Vinter OL skal afholdes i Canada.

Favoritter til sølvet er franske Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat, der endte på 2. pladsen ved Trophée Eric Bompard efter Virtue og Moir. De er på den seneste tid steget hurtig på ranglisten: de endte på en 5. plads ved sidste VM, hvilket er deres karrieres bedste, og nu da deres landsmænd Isabelle Delobel og Olivier Schoenfelder (guld, VM 2008) er ude pga. Delobels skade og graviditet, må Pechalat og Bourzat anses for at være Frankrigs isdansepar nr. 1.

Desværre er der forlydender om, at Federica Faielli og Massimo Scali (ITA) har trukket sig ud af Skate Canada pga. skade. De havde lige vundet bronze ved Cup of China og var derfor favorit til bronze, måske sølv.

Emily Samuelson og Evan Bates (USA), der er 2008 junior VM-mestre, håber på at kunne vinde karrierens anden senior Grand Prix bronzemedalje. De endte på en 4. plads ved Trophée Eric Bompard.

Kaitlyn Weaver og Andrew Poje (CAN) endte på en 6. plads ved Cup of China, fordi de havde et fald i deres originaldans, men deres fridans blev bedømt som den fjerdebedste. Hvis de ikke laver endnu en fejl i originaldansen, har de en god chance for at vinde bronze her.

Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev (RUS), der endte på en 4. plads ved NHK Trophy, håber ligeledes på at vinde deres første senior Grand Prix medalje.