fredag den 6. november 2009

NHK Trophy - Herrenes korte program

Brian Joubert udfører sit korte program til musikken "Rise" af Safri Duo. Han fører efter det korte program. (Foto: daylife.com)

Jeg fik kun set første opvarmningsgruppe live på justin tv, men venlige kunstskøjteløbsfans har heldigvis allerede lagt videoer op på YouTube, hvor jeg så top 3. Virkelige mange gode programmer (ingen scorede under 60 point) og desværre kun tre medaljer :-(

Franske Brian Joubert beviser at han stadig er i topform, da han som aftenens eneste mand udførte en quad (en 4tåloop-3tåloop kombination). Hans eneste fejl i programmet var en tretalsvending ud af sin 3lutz, men han opnåede alligevel aftenens bedste tekniske element score (TES) samt sæsonens bedste SP score, 85.35 point. Publikum elskede hans energiske opvisning og klappede med til musikken, og til slut modtog Joubert stående klapsalvere! Se hans program her. Joubert, der ikke har skøjtet et rent program i lang tid, skal holde sit niveau i håb om at bevare føringen og vinde guld.

Den regerende Grand Prix Finale-vinder Jeremy Abbott skøjtede et fejlfrit program, der var spækfyldt med forbindende trin mellem elementerne, og som virkelig demonstrerede hans gode grundløb. Hans program til "A Day in the Life" af The Beatles scorede ham et nyt personlig bedste 83.00 point og landede ham pt. på en andenplads.

På tredjepladsen finder vi Abbott's landsmand Johnny Weir, der ligesom Joubert også skøjtede bedre i sin anden Grand Prix. Hans program var fejlfrit og scorede 78.35 point, hvilket er imponerende i betragtning af, at Johnny Weir blev syg på flyet til Japan.

Daisuke Takahashis comeback var ikke helt så vellykke som håbet, da han havde en usikker landing på sin 3 lutz samt havde et overraskende fald i sin cirkulære trinsekvens. Takashi fik alligevel aftenens højeste score for programkomponenter (PCS), og han er på fjerdepladsen med en score på 78.18 point. Landsmanden Takahiko Kozuka faldt på sin 3axel og er nu på en femteplads. Adam Rippon faldt ligeledes på sin 3axel og sidder på en skuffende ottendeplads.


Stillingen efter det korte program:
1. Brian Joubert FRA - 85.35
2. Jeremy Abbott USA - 83.00
3. Johnny Weir USA - 78.35
4. Daisuke Takahashi JPN - 78.18
5. Takahiko Kozuka JPN - 74.05
6. Michal Brezina CZE - 70.80
7. Artem Borodulin RUS - 69.49
8. Adam Rippon USA - 67.15
9. Daisuke Murakami JPN - 66.78
10. Vaughn Chipeur CAN - 66.55
11. Kristoffer Berntsson SWE - 64.64
12. Jeremy Ten CAN - 61.69

Se detaljerede resultater her.

Ingen kommentarer: