tirsdag den 24. november 2009

Kostumer i kunstskøjteløb

Johnny Weir er kendt for sine excentriske kostumer, og hans kostume ved OL 2006 var inspiration til Jimmy McElroys kostume i starten af filmen "Blades of Glory". (Foto: daylife.com)

Sig hvad du vil om dem, men kostumer gør kunstskøjteløb så meget mere sjovt at se på. I ingen anden sport ser man atleterne konkurrere i et hav af pailletter, chiffon, fjer og frynser.

De officielle regler ang. kostumerne er:
"...the clothing must be modest, dignified and appropriate for athletic competitions - not garish or theatrical i design. Clothing may, however, reflect the character of the music chosen.

a) The clothing must not give the the effect of exessive nudity inappropiate for an athletic sport. Men must wear trousers; no tights are permitted. Accesories and props are not permitted;

b) Clothing not meeting the foregoing requirement must be penalized by a deduction of 1.0 point."
Som jeg forstår reglerne, har jeg i hvert fald se et dusinvis af skøjteløbere overtræde reglerne uden at få et fradrag på 1 point. Men skidt med det...

Der er over en uge til Grand Prix Finalen, så jeg tænkte at det kunne være sjovt at spille modedommer og bedømme kostumerne på en skala fra 0.00 til 10.00 (ligesom programkomponenterne). Er par retningslinjer er:

  1. Som alt andet tøj skal kostumet fremhæve dine gode sider og skjule de dårlige.
  2. Minimér brugen af hudfarvet stof; brug det ikke steder hvor du normalt ikke ville vise din rigtige hud. Hvis du skal, så sørg for at farven matcher din egen hudfarve.
  3. Det er muligt at fortolke musikken med kostumet uden at det bliver for bogstaveligt.
  4. Damer; har du korte ben, så brug hudfarvede strømper over dine skøjter. Har du lange, har du frit valg.
  5. Kostumer ser ikke pænere ud, hvis det ligner, at det har været igennem en makuleringsmaskine.
  6. Sørg for guds skyld, at kostumet er i ordentlig kvalitet, med mindre du vil opleve en wardrobe-malfuntion på live TV (fx Ekaterina Rubleva EM 2009)
  7. Pailletter skader ikke...

Ingen kommentarer: