lørdag den 3. februar 2024

Stellato-Dudek/Deschamps tager parløbstitel ved Four Continents 2024

Stellato-Dudek/Deschamps udfører et kast i deres lange program.

Det var et relativt åbent felt hos parløberne ved ISU Four Continents Figure Skating Championships 2024 i Shanghai. De forsvarende mestre har døjet med skade, og ingen par har været ubesejrede denne sæson.

De regerende 4CC-bronzevindere Stellato-Dudek/Deschamps har haft den bedste sæson i feltet med bl.a GPF-bronze. Det korte program var ikke rent, da han faldt på triple tåloop, men de resterende elementer var stærke nok til en foreløbig solid føring. I friløbet måtte de kæmpe sig igennem begge side-om-side spring, og hun havde hånd på kast triple loop. Trods småfejlene vandt de også dette segment, og de kunne tage guldet.

De forsvarende 4CC-mestre Miura/Kihara havde deres første konkurrence siden september, da han har døjet med rygskade. Det korte program var lidt shaky, da hun doublede på side-om-side tåloop og havde lidt to fødder på kast triple lutz. I friløbet havde de problemer på begge side-om-side spring, og hun faldt på kast triple loop. Teknisk var der plads til mange forbedringer, men solide komponenter sikrede dem sølvet.

De nykronede amerikanske mestre Kam/O'Shea havde som forventet problemer med deres kast: hun faldt på to ud af tre forsøg, og den sidste var landet usikkert. Flotte side-om-side spring, løft og præsentation hjalp dog på deres scores, og de kunne dermed forbedre sidste års 6. plads til bronze.

Australske Golubeva/Giotopoulos Moore havde et skuffende kort program med en usikker triple twist og fald på kast triple loop. Duoen kom dog stærkt igen i friløbet med en nogenlunde ren fremførelse, og de havde da også dagens bedste tekniske score. Duoen rykkede op til en 4. plads i deres 4CC-debut.

Pereira/Michaud tog en 4. plads sidste år, men en nylig skade havde tage træningtid fra dem. Hun faldt på kast triple loop i det korte program, og begge side-om-side spring var nedgraderet i sværhed i det lange program. Canadierne endte på en samlet 5. plads.

På hjemmebane blev Peng/Wang det højst placerede kinesiske par. Som så ofte havde de desværre problemer med side-om-side springene - hun har døjet med en ankelskade - men deres flotte kast var et highlight. De kunne tage en 6. plads i deres 4CC-debut.

Samlet resultat

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: