lørdag den 10. februar 2024

Gilles/Poirier vinder deres første 4CC-titel

Piper Gilles og Paul Poirier udfører deres fridans i Shanghai.

De regerende isdansemestre var ikke til stede ved ISU Four Continents Figure Skating Championships 2024, hvilket selvfølgelig gjorde udfaldet mere forudsigeligt.

VM-bronzevinderne Gilles/Poirier var favoritter til titlen, og de levede op til forventningerne. Den canadiske duo fremførte en stærk rytmedans og fridans, og de virkede tilfredse med deres scores. I deres ottende forsøg kunne de dermed endelig snuppe guldet ved 4CC, og det bliver spændende at se, om det bringer dem ekstra momentum mod VM, der afholdes på hjemmebane til marts.

Negativ omtale har omgærdet Fournier Beaudry/Sørensen, men duoen holdte deres hoveder kolde og dansede to flotte programmer - deres fridans og samlede score var et sæsons bedste. Dette blev belønnet med sølvet for andet år i træk.

De nykronede amerikanske nationale sølvvindere Carreira/Ponomarenko imponerede i deres rytmedans, og de fik brug for det, da deres fridans ikke var helt perfekt: han havde problemer med twizzles, og selvom deres fridans score kun var dagens femtebedste, så kunne de gå derfra med karrierens anden 4CC-bronzemedalje.

Landsmænd Zingas/Kolesnik gjorde deres 4CC-debut. Efter et skuffende nationalt mesterskab kunne parret slutte sæsonen på en høj note: især deres fridans imponerede og opnåede et nyt personligt bedste. Det blev til en tæt 4. plads.

Det tredje canadiske par Lauriault/Le Gac rundede top 5 af, en forbedring fra de to forrige års 6. pladser.

4CC-mestrene fra 2022, Green/Parsons, fortsætter på en lidt lunken note. De undgik store fejl, men lavere levels og GOE betød, at de måtte nøjes med en 6. plads.

Samlet resultat

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: