lørdag den 9. december 2023

Junior Grand Prix Final 2023 - resultat

Jia Shin (sølv), Mao Shimada (guld) og Rena Uezono (bronze) på kvindernes podium.

Junior Grand Prix Finalen i kunstskøjteløb for sæson 2023/24 blev afholdt den 7.-10. december 2023 i Beijing, Kina. Konkurrencen blev afholdt sammen med senior finalen, og der blev konkurreret i alle fire discipliner på junior niveau.

Junior Herrer
15-årige Rio Nakata havde ikke det bedste korte program, da han faldt på sin triple axel. De andre spring var dog rene, så han holdte sig inden for medaljerækkevidde. I friløbet var han den eneste herre til at lande en ren quad (tåloop), og derudover blev det til 7 flotte triple spring. Det rene løb kunne trække ham op på guldet, så han blev den femte japanske herre til at vinde JGPF.

Sydkoreanske Hyungyeom Kim vandt det korte program med en så godt som ren fremførelse. I friløbet faldt han på sit quad tåloop forsøg, men han fik landet 8 triple spring. Den 17-årige herre rykkede en plads ned og tog sølv.

Slovakiske Adam Hagara skøjtede et solidt kort og langt program - de eneste fejl var vending og step-out på en triple axel i hvert program. Samlet blev det til bronze.

FPl.NameNationPointsSPFS
1Rio NAKATA
JPN
227.7741
2Hyungyeom KIM
KOR
223.6112
3Adam HAGARA
SVK
213.2633
4Juheon LIM
KOR
209.9924
5Francois PITOT
FRA
197.3165
6Daniel MARTYNOV
USA
183.4756

Junior Kvinder
Mao Shimada var ikke helt tilfreds med sit korte program, da hun havde step-out på sin triple lutz. Resten af elementer var dog flotte, og hun indtog en tæt 2. plads. I friløbet imponerede hun med triple axel og quad tåloop samt 5 andre triple spring. Hun var dog ikke helt fejlfri, da hun underroterede en triple lutz og singlede sin loop. Ikke desto mindre kunne hun rykke op og forsvare sin titel.

Regerende JGPF-sølvvinder Jia Shin havde en vending ud af sin 3-3 kombination i det korte program, men hun vandt det korte program. Det lange program var flot med 7 triple spring, men hendes lavere sværhedsgrad rykkede hende ned; dermed blev det igen til sølv.

JGPF-debutant Rena Uezono imponerede med to rene løb, hvor hun landede henholdsvis 3 og 7 triple spring. Den 13-årige japaner gik fra konkurrencen med bronze.

FPl.NameNationPointsSPFS
1Mao SHIMADA
JPN
206.3321
2Jia SHIN
KOR
200.7512
3Rena UEZONO
JPN
196.4633
4Yuseong KIM
KOR
190.4854
5Ami NAKAI
JPN
187.0445
6Minsol KWON
KOR
183.0666

Junior Parløb
Som forventet var de to gange JGP-vindere Metelkina/Berulava i en klasse for sig. Parret havde høj sværhedsgrad, som de kunne levere med høj kvalitet. For eksempel kunne de i friløbet udføre level 4 triple twist, to side-om-side triple spring og to triple kast. De tog guldet med nye junior rekord scores og en enorm margin.

Canadiske Kemp/Elizarov havde en god konkurrence, hvor de kunne skøjte to rene programmer. I deres friløb var highlight side-om-side triple salchow samt kast triple loop og triple salchow. Med personlige nye bedste scores kunne de snuppe sølv.

Landsmænd Desrochers/Thrasher havde adskillige usikre landinger/elementer i det korte program. I det lange program måtte de igen kæmpe med side-om-springene, men de fleste parelementer var solide. De kunne dermed rykke op til bronze.


Junior Isdans
Forhåndsfavoritterne Neset/Markelov havde en stærk rytmedans med høje levels, og de kunne derfor tage en solid føring. Amerikanerne var ligeledes sikre i deres fridans, hvor alle elementer var af høj sværhed og kvalitet. Dette blev belønnet med guldet.

Tkachenko/Kiliakov dansede begge deres programmer med power og attack, og med sølv blev de de første israelske skøjteløbere til at tage en medalje ved JGPF.

Tyske Grimm/Savitskiy leverede to solide programmer, omend de nok var skuffede over de lavere levels. Ikke desto mindre er bronze en forbedring fra forrige års 5. plads.


Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: