lørdag den 9. december 2023

Grand Prix Final 2023 - resultat

Conti/Macii (sølv), Hase/Volodin (guld) og Stellato-Dudek/Deschamps (bronze) på parløbernes podium.

Senior Grand Prix Finalen i kunstskøjteløb for sæson 2023/24 fandt sted 7.-10. december 2023 i Beijing, Kina. Den blev holdt samtidig med junior finalen. Der blev konkurreret i alle fire discipliner på senior niveau.

Herrer
Amerikanske Ilia Malinin bragte alle skyts: han blev den første herre til at lande quad axel i det korte program, og kombineret med en ren quad lutz-triple tåloop og triple axel vandt han det korte program med en lille margin. I friløbet faldt han på sin quad axel, men han landede til gengæld fem andre quad spring inklusiv quad loop - han er dermed den første herre til at have landet alle seks quad spring! Hans tekniske overlegenhed gav ham selvfølgelig guldet.

Forsvarende mester Shoma Uno skøjtede et flot kort program med quad flip, quad tåloop-triple tåloop og triple axel, og det gav ham faktisk en tæt 2. plads. I friløbet landede han fire quads, men han singlede en axel (som han dog fik landet senere). Dette er hans tredje GPF-sølvmedalje.

Landsmand Yuma Kagiyama leverede også et rent kort program, her med quad salchow og quad tåloop-triple tåloop. Han startede med at double en planlagt quad salchow i det lange program, men den anden quad tåloop og 7 triple spring var af god kvalitet. Samlet blev han belønnet med bronze.

FPl.NameNationPointsSPFS
1Ilia MALININ
USA
314.6611
2Shoma UNO
JPN
297.3422
3Yuma KAGIYAMA
JPN
288.6534
4Adam SIAO HIM FA
FRA
278.2863
5Kao MIURA
JPN
261.5345
6Kevin AYMOZ
FRA
219.9156

Kvinder
To gange verdensmester Kaori Sakamoto skøjtede et rent program med bl.a. triple lutz og triple flip-triple tåloop, og med fejl fra de andre kvinder kunne hun tage en stor føring. I friløbet havde hun et step-out på en triple flip, men de 6 andre triple spring blev landet flot. Dermed kunne hun endelig tage en GPF-medalje - endda guld - i sit tredje forsøg.

Loena Hendrickx havde et step-out på triple flip i det korte program, men de andre spring var solide, så hun kunne indtage en solid 2. plads. Hun måtte kæmpe sig gennem fem triple spring i friløbet, men den eneste store fejl var double lutz med step-out. Belgieren kunne samlet set opgradere forrige års bronze til sølv.

Med to fald i det korte program havde Hana Yoshida ikke en god start på konkurrencen. Hun kom dog stærkt tilbage i friløbet, hvor hun landede sin triple axel (q) samt 7 andre triple spring. Med feltets højeste sværhedsgrad kunne hun rykke op til bronze.

FPl.NameNationPointsSPFS
1Kaori SAKAMOTO
JPN
225.7011
2Loena HENDRICKX
BEL
203.3624
3Hana YOSHIDA
JPN
203.1642
4Nina PINZARRONE
BEL
194.9135
5Isabeau LEVITO
USA
191.8663
6Rion SUMIYOSHI
JPN
180.3956

Parløb
Det blev en tæt konkurrence hos parløberne. Tyske Hase/Volodin imponerede med et rent kort program med bl.a triple twist, triple salchow og kast triple loop, hvilket gav dem en lille føring. I friløbet havde hun lidt problemer med springkombinationen og kast triple loop, men de andre elementer var stærke nok til at holde dem på guldet.

De regerende GPF-bronzevindere Conti/Macii skøjtede også et rent kort program. De lagde ud med en lidt usikker triple twist i deres lange program, men begge side-om-side spring og kast blev udført rent. De vandt friløbet og kunne samlet trække sig op til en tæt sølvmedalje.

Stellato-Dudek/Deschamps måtte kæmpe lidt på spring og kast i deres korte program, men de undgik store fejl. I det lange program havde de usikre landinger på begge side-om-side spring, men de fik kæmpet sig igennem kastene. Bronze er deres første GPF-medalje.


Isdans
De regerende verdensmestre Chock/Bates lagde ud med en stærk rytmedans, og med en høj score kunne de gå mod fridansen med en stor margin. Den fik de dog ikke brug for, da amerikanerne også fik leveret deres fridans til høj kvalitet. I deres syvende forsøg kunne de endelig tage GPF-guldet.

Europamestrene Guignard/Fabbri dansede en flot rytmedans, og de virkede tilfredse med deres scores og foreløbige 2. plads. Deres fridans fremviste igen deres stærke grundløb, og de kunne dermed opgradere forrige års bronze til sølv.

De forsvarende GPF-mestre Gilles/Poirier var en lillebitte smule usikre på deres twizzles i rytmedansen, men deres elementer var ellers stærke nok til en tæt 3. plads. Parrets fridans blev også udført til stærk kvalitet, men det var ikke nok til at rykke dem op. De måtte i år nøjes med bronze.


Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: