tirsdag den 22. marts 2022

VM 2022 forudsigelser - Isdans

Franske Papadakis/Cizeron er favoritter på hjemmebane.

Vi har et dybt felt hos isdanserne ved ISU World Figure Skating Championship 2022, da ingen toppar har valgt at skippe konkurrencen efter OL (med undtagelse af russerne, men de blev udelukket). 

Favoritterne er selvfølgelig de nykronede olympiske mestre Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron, som måske eller måske ikke gør deres sidste konkurrence deltagelse på hjemmebane. Franskmændene har været i en liga for sig denne sæson, så det er svært at forestille sig et scenarie, hvor andre par kan true dem på guldet.

Madison Hubbell og Zachary Donohue har allerede bebudet, at dette VM bliver deres sidste konkurrence. Det amerikanske par har haft en særdeles stærk og stabil sæson, og ved OL kunne de tage bronze efter to stærke danse. Hvis de kan skøjte til deres potentiale, så er de uden tvivl favoritter til at forsvare deres VM-sølv.

Landsmænd Madison Chock og Evan Bates har været i hælene på Hubbell/Donohue hele sæsonen, og ved de nationale mesterskaber slog de dem faktisk. Det blev dog til en 4. plads ved Vinter OL efter en lille fejl i rytmedansen, så parret er nok mest favoritter til bronze. Sølv kan dog blive en realitet, hvis ovenstående laver nogle fejl.

De regerende VM-bronzevindere Piper Gilles og Paul Poirier havde et lidt halvskuffende Vinter OL, hvor de pga. nogle fejl endte på en samlet 7. plads. Det canadiske par har derfor brug for fejlfri løb plus måske fejl fra deres nærmeste rivaler, hvis de vil have en chance for at komme på VM podiet igen.

Italienske Charlene Guignard og Marco Fabbri har haft deres hidtil stærkeste sæson med bronze ved EM og en særdeles flot 5. plads ved Vinter OL. Med de rette fremførelser parret måske udgøre en trussel til podiet. Hvis ikke nu, så måske senere - de har i hvert fald bebudet, at dette ikke bliver deres sidste sæson.

Mine forudsigelser
1. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron FRA
2. Madison Hubbell / Zachary Donohue USA
3. Madison Chock / Evan Bates USA
4. Charlene Guignard / Marco Fabbri ITA
5. Piper Gilles / Paul Poirier CAN
6. Olivia Smart / Adrian Diaz ESP
7. Laurence Fournier Beaudry / Nikolaj Sørensen CAN
8. Lilah Fear / Lewis Gibson GBR
9. Kaitlyn Hawayek / Jean-Luc Baker USA
10. Marjorie Lajoie / Zachary Lagha CAN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: