mandag den 7. februar 2022

Vinter OL 2022 forudsigelser - Herrer

De regerende VM-medaljevindere Chen, Hanyu og Kagiyama er de store favoritter.
 
Herrernes individuelle kunstskøjteløb konkurrence ved Vinter OL 2022 begynder nu på tirsdag (nat), og ligesom for fire år siden spås guldkampen til at blive mellem amerikanske Nathan Chen og japanske Yuzuru Hanyu. 

Det blev en skuffende 5. plads ved sidste Vinter OL for Nathan Chen, men den amerikanske herre har sidenhen domineret herrernes felt, og det inkluderer tre VM-sejre. Grundet sin høje tekniske sværhed, sin gode stabilitet og stærke komponenter bliver det svært - måske umuligt - for de andre herrer at nå ham, hvis han løber rent. Ved holdkonkurrencen fik han løbet et rent kort program, så måske fortidens dæmoner er skøjtet væk?

Den to gange forsvarende olympiske mester Yuzuru Hanyu jagter sin tredje OL-titel, men han jagter også drømmen om at blive den første herre til at lande quad axel. Den regerende VM-bronzevinder har kun konkurreret én gang denne sæson, men han var superb ved de japanske mesterskaber. Herrernes konkurrence ved OL kan ofte blive en rodet affære, men Hanyu har historikken med at holde nerverne i ro på den store scene.

Landsmand Yuma Kagiyama har været en smule under radaren på trods af, at han er den forsvarende VM-sølvvinder og den eneste herre til at vinde sine to GP'er denne sæson. Ved OL-holdkonkurrencen slog han dog sin status som medaljefavorit fast, da han løb et yderst stærkt friløb med ubesværede quads og triple spring. Hans svaghed er det korte program, hvor han til tider kan lave dyre fejl - fejl, som han ikke har råd til i dette felt.

Japan sender en trio af medaljekandidater, da den forsvarende OL-sølvvinder Shoma Uno igen er med. Ved de to seneste verdensmesterskaber er det blevet til 4. plads, så han lande sin spring en smule renere end normalt, hvis han vil på podiet igen - fordi han har den fornødne sværhed. Han havde en lovende start i holdkonkurrencen, hvor han landede alle sine spring flot i det korte program og tog en 2. plads i segmentet.

Outside shot til medalje er VM-bronzevinder fra 2019 Vincent Zhou, som tog en flot 6. plads ved sidste Vinter OL. Amerikaneren startede sæsonen særdeles stærkt ud med adskillige internationale sejre (inkl. over Nathan Chen), men han har måske peaket for tidligt, da hans seneste konkurrencer har været plaget af adskillige fejl. Zhou har sværheden til at placere højt, men som altid er antallet af underrotationer nøglen. Det forlyder, at Zhou er testet positiv for covid-19 og afventer svar på at af/bekræfte resultatet - så hans deltagelse er uvis.

Andre herrer med potentiale til en top 6 placering tæller nykronede Europamester Mark Kondratiuk og 4CC-mester Junhwan Cha. Russiske Kondratiuk er måske ikke så poleret som de ovenstående herrer, men hans stabilitet kan placere ham højt, hvis andre fejler. Ved holdkonkurrencen løb han to nær rene programmer. Sydkoreanske Cha har ikke helt samme sværhed som toppen - han forsøger stadig to forskellige quads - men forbedringer i præsentationen gør, at han også kan score højt.

Mine forudsigelser
1. Nathan Chen USA
2. Yuzuru Hanyu JPN
3. Yuma Kagiyama JPN
4. Shoma Uno JPN
5. Junhwan Cha KOR
6. Mark Kondratiuk RUS
7. Vincent Zhou USA
8. Jason Brown USA
9. Andrei Mozalev RUS
10. Evgeni Semenenko RUS

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: