mandag den 20. januar 2020

EM kunstskøjteløb 2020 forudsigelser - Herrer

Samarin, Aymoz, Aliev og Rizzo er blandt favoritterne ved EM 2020 i Graz.

Efter syv år med Javier Fernandez som vinder ved European Figure Skating Championships, vil vi denne gang få en ny mandlig Europamester. Der er nogle favoritter, men ræset er tæt, og ustabile spring gør det hele mere uforudsigeligt.

Guldfavorit er Kevin Aymoz, som kom tæt på en podieplads ved forrige EM med en 4. plads. Denne sæson har han været den mest succesfulde europæiske herre med to GP-medaljer og selvfølgelig bronze ved GPF. Franskmanden forsøger ikke det mest ambitiøse spring layout i feltet (eneste quad er tåloopen), men hans stærke præsentation skiller ham fra mængden.

Den regerende EM-sølvvinder Alexander Samarin kan være meget op og ned med sine spring, men grundet sin høje sværhed (quad lutz, flip og tåloop) har han oplevet solide placeringer denne sæson med guld og sølv ved GP'erne. Ved hans to seneste konkurrencer (GPF og national) løb han dog særdeles under niveau, men det er historisk ikke en indikator på, hvordan han vil skøjte nu.

Landsmand Dmitri Aliev tog EM-sølv ved sin hidtil eneste optræden i 2018, og nu kommer han frisk fra en sejr fra de nationale mesterskaber. Ligesom alle russiske herrer i denne æra kan Aliev dog være ret så ustabil, og ved GPF blev det også til en sidsteplads efter en nedsmeltning. Han skal være påpasselig med at ikke poppe sin quads (lutz, tåloop) eller triple axeler.

Den regerende EM-bronzevinder Matteo Rizzo har haft en blandet sæson, men det blev dog til bronze ved Cup of China. Med sine rene kvaliteter har den italienske herre potentiale til at score højt, men han har endnu ikke løbet nær rent denne sæson - han har også forsøgt at tilføje mere sværhed til sine programmer, hvilket nok har givet ham problemer.

Hans landsmand Daniel Grassl slog ham ved de italienske mesterskaber, og Grassl's sæson har også været flot med mange CS og JGP-medaljer. Han havde dog en nedsmeltning ved JGPF, dog angiveligt grundet støvleproblemer. Han forsøger de svære spring, men mangler stadig en del forfinelse. Det blev til en solid 6. plads ved forrige EM.

Hold også øje med veteranerne Michal Brezina og Alexei Bychenko, som begge har taget medalje ved EM, omend det er noget tid siden. Begge herrer virkede ude af form under Grand Prix'erne, så der skal have været sket noget konditionering sidenhen, hvis de vil placere højt.

Mine forudsigelser
1. Kevin Aymoz FRA
2. Alexander Samarin RUS
3. Dmitri Aliev RUS
4. Matteo Rizzo ITA
5. Morisi Kvitelashivili GEO
6. Daniel Grassl ITA
7. Deniss Vasiljevs LAT
8. Artur Danielian RUS
9. Michal Brezina CZE
10. Alexei Bychenko ISR

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: